banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'daki STK'lardan Darbeye Ortak Tavır

Sivil toplum kuruluşlarınca Samsun'da yaşanmış olan darbe olayı ile ilgili, 'Darbeye Karşı' isimli bir basın açıklaması düzenlendi.

banner269

Samsun'daki STK'lardan Darbeye Ortak Tavır

Sivil toplum kuruluşlarınca Samsun'da yaşanmış olan darbe olayı ile ilgili, 'Darbeye Karşı' isimli bir basın açıklaması düzenlendi.

23 Temmuz 2016 Cumartesi 17:15
Samsun'daki STK'lardan Darbeye Ortak Tavır

Basın açıklamasının yapılmış olduğu Samsun'un İstiklal Caddesi  Süleymaniye Geçidi'nde ; CHP Samsun İl Teşkilatı ile  Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB)- İKK Samsun Şubesi beraberinde Samsun Tabip Odası, KESK Samsun Şubeler Platformu, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Samsun Devrimci 78'ler Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği Samsun Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Samsun Şubesi ve DİSK Karadeniz Bölge Temsilciliği katılım gösterdi. Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun , grup adına basın açıklamasını  okudu. Ayrıca CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz de basın açıklamasına katılım gösterdi.
 


Basın açıklamasını okuyan Uzun, "Demokrasi ve hukukun hepimiz için yaşamsal bir önemi  vardır. Ülkemizin geleceği evrensel hukuk içerisinde bütün demokrasidedir. Bugün bizler dün olduğu gibi; emperyalizme ile  yerli işbirlikçilerine, taşeronlarına karşı bağımsızlığı ve özgürlüğü, birlik ile kardeşliği, laik Cumhuriyeti ve evrensel hukuku savunuyoruz. Samsun'da bulunan siyasi parti, sendikalar, ve meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri olarak bizler; Cumhuriyetimizin demokratik değerlerimizin  yok olmasının , bireyin özgürlüklerinin kısıtlanması ve bir arada kardeşçe birarada yaşama kültürümüzün kaybetmemeye  doğru gittiği günümüzde Orta Doğu'yu ve ülkemizi yeniden düzeltmeye çalışan emperyalizme karşı birlik ve beraberlik içerisinde olarak mücadele vermemiz gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 23.07.2016 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.