banner388

Samsun'daki O Okuldan Mezun Olan İşsiz Kalmıyor

Samsun’da Eğitim veren Sema Cengiz Büberci Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları işsizlik sorunu yaşamıyor.

Samsun'daki O Okuldan Mezun Olan İşsiz Kalmıyor

Samsun’da Eğitim veren Sema Cengiz Büberci Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları işsizlik sorunu yaşamıyor.

28 Kasım 2016 Pazartesi 11:02
Samsun'daki O Okuldan Mezun Olan İşsiz Kalmıyor

Yaklaşık 1500 öğrencinin öğrenim gördüğü lisede Güzellik ve Saç Bakım, Yiyecek İçecek, Giyim ve Üretim Teknolojileri, El Sanatları ve Teknolojisi, Bilişim Teknolojileri, Grafik ve Fotoğraf, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi gibi alanlarla öğrenciler meslek sahibi oluyor. Lise hayatı boyunca iyi bir eğitimden geçen öğrenciler, kalifiye olarak yetiştirildiğinden mezun olduklarında iş sıkıntısı çekmiyorlar. Öğrenciler bununla da kalmayıp kendi bünyesinde de üretim gerçekleştiriyor. Özellikle Giyim ve Üretim, Yiyecek İçecek, Güzellik ve Saç Bakım gibi alanlarda yıllık 500 bin lira ciro yapılıyor. Döner sermaye sistemi sayesinde de öğrenciler ve öğretmenlerde ek gelir elde ediyor. Lise, Yüksek Öğretime Geçiş sınavında da başarılı bir görüntü çiziyor. Okul içerisinde bulundurduğu sosyal projelerde de başarı elde ediyor. Okulda; 3 AB projesi, 13 TÜBİTAK projesi, 15 yerel proje, 40 sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlik olmak üzere toplam 71 proje devam ediyor.

Okulda gerçekleştirilen projeler hakkında bilgilendirme yapan Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seher Kulein, "1942 senesinde Kız Enstitüsü olarak açılan okulumuz, ilerleyen yıllarda Kız Meslek Lisesine dönüştü. Samsun’da yer alan okullar arasından en eski, en büyük ve en başarılı, disipli, sosyal kültürel sportif faaliyetleri ve projeleri hayata geçirmiş başarılı bir okuldur. 4 yıl üst üste üste TKY ödül sürecinde dereceye girmiş, toplam kalite yönetimini en iyi uygulayabilen okullardan biriyiz. Bu başarıların neticesinde okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz iş sıkıntısı yaşamıyor. Öğrencilerimize talep çok fazla. Bu nedenle öğrencilerimiz hemen iş bulabiliyor" şeklinde konuştu.


 

Son Güncelleme: 29.11.2016 11:25
Anahtar Kelimeler:
SamsunMeslek Lisesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.