banner388

Samsun'daki O Fuar Rekor Kırdı

Samsun'da 2.'si düzenlenen Tarım Fuarı, 42 bini aşkın ziyaretçiyle rekor kırdı.

Samsun'daki O Fuar Rekor Kırdı

Samsun'da 2.'si düzenlenen Tarım Fuarı, 42 bini aşkın ziyaretçiyle rekor kırdı.

03 Ekim 2016 Pazartesi 16:53
Samsun'daki O Fuar Rekor Kırdı

Samsun 2. Tarım Fuarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TZOB Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliği, Ziraat Mühendisleri Odası, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB’in destekleri ile 28 Eylül-2 Ekim 2016 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Samsun 2. Tarım Fuarı’nı 42 bini aşkın kişi ziyaret ederken KKTC, Azerbaycan, Gürcistan ve İran’dan fuara gelen yurt dışı alım heyetleri, hububat kurutma makineleri, tarımsal mekanizasyon sistemleri, hayvancılık tesisleri, güneş enerji sistemleri, hayvancılık makine ve ekipmanları, traktör, zirai ilaçlar, seracılık, tohum-fide, sulama sistemleri, hırdavat firmaları ile önemli görüşmeler ve satın alma anlaşmaları gerçekleştirdiler. 

Fuarda ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Tarım İl Müdürlüğü, Samsun Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ve TÜYAP işbirliğiyle düzenlenen İyi Irk Küçükbaş Hayvan Yarışması’nda, eke kategorisinde birinci ve ikinci Mustafa Kabakçıoğlu, üçüncü İsmail Kont’un tekesi oldu. Koç kategorisinde birincilik Cavit Sur’un, ikincilik ve üçüncülük ise Ali Adalı’nın oldu. Kuzu kategorisinde birinciliği Recep Dürlü, ikinciliği Hamdi Çakar, üçüncülüğü yine Recep Dürlü’nün kuzusu kazandı ve yarışmacılara; birincilik ödülü 500 kg, ikinciye 150 kg, üçüncüye 150 kg yem ve yarışmaya katılan tüm katılımcılara ikişer çuval yem, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hediye edildi.
 

Son Güncelleme: 03.10.2016 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.