banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'daki O Dergiye Kapatılma Şoku!

Samsun'da yayın yapan Haberexen Dergisi KHK kapsamında kapatıldı.

banner269

Samsun'daki O Dergiye Kapatılma Şoku!

Samsun'da yayın yapan Haberexen Dergisi KHK kapsamında kapatıldı.

22 Kasım 2016 Salı 10:08
Samsun'daki O Dergiye Kapatılma Şoku!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye (KHK) uyarınca Samsun'da yayın yapan Marka Evi Ajans Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından yayımlanan Haberexen adlı dergi kapatıldı. Samsun'da uzun süredir yayın yapan ve sahibi gazeteci Mustafa Çakır olan yayın grubuna ait Haberexen Dergisi KHK kapsamında kapatıldı.İşte o karar:

Samsun'daki FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan gazeteci Mustafa Çakır ait dergi,  KHK'nin, 3 maddesi 1. fıkrasına göre 'Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan...' kapatıldı.

Resmi Gazetede kapatılan yayın kuruluşlarıyla ilgili olarak, "Birinci fıkra kapsamında kapatılan derneklere ve basın-yayın kuruluşlarına ait olan taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evrak Hazineye bedelsiz olarak devredilmiş sayılır, bunlara ait taşınmazlar tapuda resen Hazine adına, her türlü kısıtlama ve taşınmaz yükünden ari olarak tescil edilir. Bunların her türlü borçlarından dolayı hiçbir şekilde Hazineden bir hak ve talepte bulunulamaz. Devire ilişkin işlemler ilgili tüm kurumlardan gerekli yardımı almak suretiyle Maliye Bakanlığı tarafından yerine getirilir." ifadelerine yer verildi.

Yayınlanan KHK ile Çorum'da yayın yapan Türkiye Manşet Gazetesi ile Ordu'da yayın yapan İpekyolu Gazetesi hakkında da kapatılma kararı çıkarıldı.


 

Son Güncelleme: 24.11.2016 08:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.