banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Yurtta Kalan Öğrenciler Halep'e Yardım Eli Uzattı

Samsun’da Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan öğrenciler Halep’ yardım eli uzattı.

banner269

Samsun'da Yurtta Kalan Öğrenciler Halep'e Yardım Eli Uzattı

Samsun’da Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan öğrenciler Halep’ yardım eli uzattı.

11 Ocak 2017 Çarşamba 19:15
Samsun'da Yurtta Kalan Öğrenciler Halep'e Yardım Eli Uzattı

Samsun Haber- Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, Halep’e 1 tır dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığının “Halep Bizimle Biz Halep’leyiz” sloganı kapsamında 923 koli gıda malzemesi, 88 koli giyecek, 200 çuval un, 288 koli temizlik ve birçok temel yaşam malzemesi topladı. Toplanan malzemeler bir tıra yüklendi. Bir tır dolusu yardım, Samsun Valisi İbrahim Şahin’in de katıldığı törenle Halep’e uğurlandı.
 
Halep’te yaşanan iç karışıklıkların ardından orada kalan halkın bu yardımlara ihtiyacı olduğunu ifade eden KYK Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığının himayelerinde KYK Genel Müdürlüğü 81 ilde ‘Halep Bizimle Biz Halep’leyiz’ sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Samsun’da yurtlarımızda bulunan öğrenciler de bu yardım kampanyasına kayıtsız kalmadılar. İlçelerdeki ve merkez yurtlarımızdaki tüm öğrencilerimiz harçlıklarından ve esnaflardan topladıkları paralarla bu yardımların toparlanmasına, Suriye Halep’teki kardeşlerine göndermek için geceyi gündüze katarak çalıştılar. Derslerinden dahi zaman ayırıp yardım toplamaya gayret ettiler. Ortaya böyle güzel bir kampanya çıktı. Türk Kızılayı’nın da destekleriyle birlikte tırımızı Halep’e gönderiyoruz. Katkısı geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Daha sonra tır Halep’e doğru yolu çıktı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHalep
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.