banner388

Samsun'da Tramvayda Unutulan Eşyalar Şoke Ediyor

Samsun’da tramvaylarda, otobüslerde ve istasyonlarında unutulan eşyalar görenleri şaşkına çeviriyor. Diplomasını unutanlar bile var.

Samsun'da Tramvayda Unutulan Eşyalar Şoke Ediyor

Samsun’da tramvaylarda, otobüslerde ve istasyonlarında unutulan eşyalar görenleri şaşkına çeviriyor. Diplomasını unutanlar bile var.

19 Kasım 2016 Cumartesi 13:29
Samsun'da Tramvayda Unutulan Eşyalar Şoke Ediyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem İşletmesi (SAMULAŞ) Genel Müdürlüğüne ait kayıp eşya odasında tramvaylar, istasyonlar ve otobüslerde unutulan eşyalar arasında okul diploması, cep telefonları, bisikletler, çamaşırlık, plates topu ve bastonlar dahi var.

Buradaki bazı giysi ve kırtasiye malzemeleri bir süre tuttulduktan sonra tutanak karşılığında hayır kurumlarına bağışlıyor. Bu yılın ilk 10 aylık döneminde teleferiklerde, tramvaylarda ve istasyonlarda 592 eşya unutuldu ve bunlardan sadece 42 tanesi sahipleri tarafından teslim alındı.

Bulunan kayıp eşyaların personel tarafından buluntu eşya kayıt tutanağı ile kayıp eşya odasına getirildiğini belirten SAMULAŞ Genel Müdürlüğü Destek Hizmetler Müdürü İbrahim Şahin, “ Bulunan eşyalar depo kayıt defterine kayıt ediliyor ve eşyalarını kayıp edenleri biz SAMULAŞ’ın internet sitesinden yayınlıyoruz. Siteden görüp gelenler, buradan eşyalarını alıyorlar. Güvenlik personelimiz trenlerimizin içerisini arayıp, buldukları eşyaları günlük olarak alıp, buraya getiriliyor. Buradan da sahiplerine teslim ediliyor, fakat teslim edilmeyen eşyalar yıl sonunda belli bir prosedür çerçevesinde tutanak karşılığında değerli eşyalar değerlerine göre ayrılıp, gerekli işlemlere tabi tutuluyor. Giyim eşyaları gibi bazı ürünler belli kuruluşlara tutanak karşılığında teslim ediliyor. Yiyecek, içecekler ya da kokucu maddeler 24 saat burada bekletiliyor, sonrasında ise tutanak karşılığında imha ediliyor. Kayıp eşya deposunda kitap, defter, kimlik, telefon, gözlük, ayakkabı, bisiklet, diploma, çocuk oyuncakları hatta baston bile var” diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.11.2016 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.