banner388

Samsun'da Tarih Yeniden Canlandı

Başlandığı günden bu güne kadar büyük bir titizlikle çalışmalarına devam edilen Şeyh Sadi Tekkesi ve Kuva-i Milliye Ruhu Müzesi açılış için gün sayıyor.

Samsun'da Tarih Yeniden Canlandı

Başlandığı günden bu güne kadar büyük bir titizlikle çalışmalarına devam edilen Şeyh Sadi Tekkesi ve Kuva-i Milliye Ruhu Müzesi açılış için gün sayıyor.

14 Kasım 2016 Pazartesi 16:48
Samsun'da Tarih Yeniden Canlandı

Restore çalışmaları Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün, milli mücadele ateşini yaktığı tarihi Havza mitingi öncesinde Samsun halkıyla gizlice buluşup çetelerin saldırılarına engel olmak için ilk planları yaptığı Şeyh Sadi Tekkesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi kapılarını ziyaretçilere açıyor.
15 Temmuz da unutulmadı
Kısa bir süre kalan açılış öncesi restore alanında incelemeler yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Millet olarak bu büyük davada şehit düşmüş halkımızı her zaman yüreğimizde taşıyoruz. Onların hiçbir zaman ölmediğini dinimizce de biliyoruz. Bunu gençlerimize, gelecek nesillerimize de inşallah restore ettiğimiz Kuva-i Milliye müzemizde daha yakından göstereceğiz" şeklinde konuştu. Osmanlı Destanı ve Kurtuluş Mücadelesi’nin görüntüler eşliğinde yer aldığı Tekke'de 15 Temmuz günü gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi de unutulmadı.

“Tarihini bilmeyen millet yok olmaya mahkumdur”
Şeyh Sadi Tekkesi'nin o dönemin şartlarını ve milli mücadele tarihini yansıtan en iyi yapılardan biri olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Turizm yapıları arasında yer alabilmesi için uğraş verdiğimiz Atayolu gibi burası da bizim için büyük önem arz ediyor. Çünkü ülkemizin bu günlere gelmesini sağlayan Milli Mücadele’nin ilk planları bu müzede gerçekleştirildi. Şey Sadi Tekkesi'ni ilk görünce tüylerimiz diken diken olmuş, harabiyeti bizleri derinden üzmüş, utandırmıştı. Ancak tarihimize yakışır bir şekilde restore ederek kentimize yeniden kazandırdık. Kurtuluş Mücadelesi ve en son yaşadığımız hain gece 15 Temmuz'da milletimizin vermiş olduğu destansı mücadeleyi hiçbir zaman unutturmayacağız. Ayrıca Şehit ve Gazi Anı Evi'mizde şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizin isimleri fotoğraf kareleri ile gazilerimizin anlatımıyla o anlar yüreğimizi derinden etkileyecek. Tarihini unutan bir millet yok olmaya mahkumdur. Tarihi her daim yaşatacağımız Kuva-yi Milliye müzemiz şimdiden şehrimize hayırlı olsun. İnşallah önümüzdeki günlerde de resmi açılışını yapıp müzemizi ziyaretçilerimizin hizmetine açacağız" şeklinde konuştu. 

 

Son Güncelleme: 15.11.2016 17:58
Anahtar Kelimeler:
SamsunMilli Mücadele
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.