banner388

Samsun'da Sığınmacılar Rahatsızlık Veriyor

Samsun'un İlkadım İlçesi Hürriyet Mahallesi Muhtarı Temel Yılmaz, Samsun'da yaşayan sığınmacıların rahatsızlık verdiğini belirterek, ''Özellikle İstiklal Caddesi'nde kalabalık gruplar halinde dolaşan sığınmacı erkekler bakışlarıyla kadınları rahatsız ediyor'' iddiasında bulundu.

Samsun'da Sığınmacılar Rahatsızlık Veriyor

Samsun'un İlkadım İlçesi Hürriyet Mahallesi Muhtarı Temel Yılmaz, Samsun'da yaşayan sığınmacıların rahatsızlık verdiğini belirterek, ''Özellikle İstiklal Caddesi'nde kalabalık gruplar halinde dolaşan sığınmacı erkekler bakışlarıyla kadınları rahatsız ediyor'' iddiasında bulundu.

13 Kasım 2016 Pazar 11:05
Samsun'da Sığınmacılar Rahatsızlık Veriyor

Samsun'un İlkadım İlçesindeki 12 bin nüfusa sahip Hürriyet Mahallesinin muhtarı Temel Yılmaz, Suriye, Afganistan, İran ve Irak gibi ülkelerden gelen sığınmacıların yoğun olarak kendi mahallelerinde yaşadıklarını belirterek, mahallelinin ve esnafın yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi verdi. 

Sığınmacılarla ilgili nüfus kayıtlarını nüfus idaresi yürütmesi sebebiyle Hürriyet mahallesindeki sığınmacı sayısını net olarak bilmediğini belirten muhtar Yılmaz, ''En fazla yabancı uyruklu sığınmacı bizim mahallemizde. Büyük sıkıntı yaşıyoruz, Samsunlularla kaynaşmaları mümkün değil. Ne onlar bizim dilimizden anlıyor ne de biz onların dilinden anlıyoruz, bu nedenle de el kol hareketleriyle anlaşmaya çalışıyoruz. Bazıları biraz biraz Türkçe konuşabiliyor. En çok sıkıntı da  apartmanlarda yaşanıyor. 3 nüfusla geliyorlar, ama sonra bir bakıyorsun 12 nüfusla yaşıyorlar. Emlakçılar dikkatli olmalı, evi kiraladıkları kişilerden Arapça da olsa kimlikleri almalı. Mahalleli en çok da apartmalarda yaptıkları gürültüden şikayet ediyor. Kimin nasıl yaşayacağına karışamayız, fakat evlerinde ayakkabıyla geziyorlar, kendi aralarında çok fazla kavga ediyorlar. Mahallemizde birçok işyeri açtılar. Hemen hemen her alanda işyeri açıyorlar. Açtıkları fırınlar hijyenik değil, pislik içinde imalat yapıyorlar ve bilmeyen vatandaşlarımız da buradan alışveriş yapıyorlar. Esnaf, bu sığınmacıların vergi levhası ve ruhsatları olmadan işyeri açmalarında şikayetçi, çünkü aynı şartlarda ticaret yapmak istiyorlar. Daha fazla denetim yapılıp cezai işlemler uygulanmalı, o fırınları kapatamıyorlarsa bile, en azından o pislik içindeki tezgahlara el konulmalı. Yardım taleplerine mümkün olduğunca cevap vermeye çalışıyoruz, ama çoğu da lükse düşkün, ellerinde çok pahalı telefonlar var. Giyimleri de öyle ve İstiklal Caddesinde kalabalık gruplar halinde dolaşıp, bakışlarıyla kadınlarımızı rahatsız edebiliyorlar. Yerel yönetimler şehrimizdeki bu sığınmacılar için pek birşey yapmıyor. Daha yolun başında olsak da bu konuyla daha çok ilgilenilmesi gerekmekte. Yakın zamanda konuyla alakalı olarak yöneticilerimizle de bir toplantı yaptık. Şu sıralarda daha çok işyeri açabilmek için ikametkah almaya bize geliyorlar.'' diye konuştu.

Kaynak: Haber Gazetesi / Zerrin Somuncu

Son Güncelleme: 14.11.2016 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2016-11-13 14:24:11

Göçmenleri Ülkeye alırken ;rahatsız edenler ve suç işleyenlerin geri gönderileceği söylenmediği ve bu tip kişiler geri gönderilmediği için sorunlar hızla büyüyor.

Avatar
hakkı 2016-11-14 10:40:29

muhtarım sonuna kadar haklı.

Avatar
Dürdane 2016-11-15 21:07:02

Sosyo Kültürel ,sosyoloji ekonomik yönden farklı olan iki millet nasıl bir millet gibi davranabilir ki?Yabancıların uyumsuzluğundan rahatsız oluyoruz fakat bizim içimizde bile hala apartmanların köy evleri gibi kullanan,sokakları yedikleri artıklarını kirletecek var.Sahildeki çekirdek ve sigara izmaritlerini temizlemek için belediye özel temizlikçi tutuyor.

Avatar
SS55 2016-11-19 18:11:29

Yabancılar 300_400 tl lik evlere 2 kat kira veriyorlar çıkınca evlerden Hayır bekleme bazı emlakcilarin yanında Tercümanlık yapan yardımcıları var hurriyet mah tüm camlarını arapça yazılar bana bu bır zamanlar istanbul Laleli deki dükkan camlarınında yazan yazılar gibi heryerde kafileler gibi geziyorlar yazın suna Sait oldum bulvar avm arkadaşla oturuyorduk baktım her tarafta yabancilar adamların ülkesi savaş içinde burda zevk sefa içinde yaşıyorlar ...

Avatar
Umut 2016-11-20 13:36:39

Bunları ülkemize almak en büyük hataydı,büyük bi gayretle cogaliyorlar ve biz onların zararlarını bikac sene sonra göreceğiz malesef.Bence hepsi ülkelerine geri gönderilmeli.