banner388

Samsun'da oyuncak müzesi açılıyor

Samsun'un Canik ilçesinde oyuncak müzesi açılacak.

Samsun'da oyuncak müzesi açılıyor

Samsun'un Canik ilçesinde oyuncak müzesi açılacak.

29 Nisan 2017 Cumartesi 16:15
Samsun'da oyuncak müzesi açılıyor

Samsun haber- Samsun'un Canik ilçe Belediye Başkanı Osman Genç çocuklara verdiği müjdede oyuncak müzesi açılacağını ve yerli oyuncakların üretileceği oyuncak atölysi kurulacağını açıkladı.

Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde açılacak olan Karadeniz'de  ilk olma özelliğine sahip müze çocukların uğrak merkezi olacak.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Geleceğimiz olan çocuklarımızı yabancı kültürden kurtarmak ve yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde yeni nesli inşa etmemiz için milli oyuncakları üretmemiz ve yerli oyuncak atölyesini hayata geçirmemiz gereklidir. Çocuklarımız Barbi bebekler, Süpermen'ler gibi yabancı hayal kahramanları yerine, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Karamurat gibi kendi kültürümüze ait kahramanların oyuncaklarıyla büyümelidir. Kurulacak oyuncak müzesi geçmişten günümüze tüm kültürlere ait oyuncakları bünyesinde barındıracak ve Türkiye’nin en büyüğü olacak. Ayrıca kültürümüzü yansıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yerli oyuncak üretmeye şimdiden üretmeye başladık. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendiye, kurduğumuz atölyede üretilen bez bebeği hediye ettik ve kendileri çok beğendi" dedi.

Başkan Genç açıklamasının şöyle sürdürdü: Bizler çocukluğumuzda aldığımız eğitim, gördüğümüz değerler ile bugünlere geldik. Bugünün çocukları, günümüzde aldıkları eğitimle bundan 20, 30, 50 yıl sonranın büyükleri olacak. Dolayısıyla bugün çocuklarımıza ne kadar sağlıklı imkanlar sunabilirsek, gelecekte bu çocuklarımız o kadar donanımlı olacaktır. Onlar da bizden gördükleriyle kendilerinden sonraki nesillere bunu aktaracaktır. Mutlu çocuk, mutlu gelecek demektir. Bu nedenle bu müzemizi çok önemsiyorum. Çocuklarımız için ilçemizde Tiyatro Okulu kurduk. Şimdi ise çocuklarımız için kendi değerlerimize ait kahramanlardan oluşan Oyuncak Müzesi kuruyoruz. Hedefimiz, yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde yeni neslin inşası için ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir oluşturmak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.