banner388

Samsun'da Organ Bağışı 2 Kişiye Umut Oldu

Samsun’a bağlı Terme’de yaşayan 1 kişi geçen hafta evinde beyin kanaması geçirdi.

Samsun'da Organ Bağışı 2 Kişiye Umut Oldu

Samsun’a bağlı Terme’de yaşayan 1 kişi geçen hafta evinde beyin kanaması geçirdi.

06 Aralık 2016 Salı 23:51
Samsun'da Organ Bağışı 2 Kişiye Umut Oldu

Evinde beyin kanaması geçiren Mehmet Bulat (34) adlı kişi ilk önce Terme’de yer alan hastaneye kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi gerçekleştirilen Bulat’ın Samsun’a sevki yapıldı. Kaldırıldığı OMÜ Tıp Hastanesi’nde tedavi altına alınan Bulat’ın beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Beyin ölümü gerçekleşen Bulat’ın ailesinin isteği üzerine organları bağışlandı. Ailesinin organlarını bağışladığı Bulat’ın 2 böbreği gerçekleştirilen operasyon ile alındı. Bu konu hakkında konuşan Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi (BKM) Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak Türkiye’de organ naklinin yeterli oranda olmamasındaki en önemli nedenin organ bağışının çok az olması olduğunun altını çizdi ve Bulat’ın organlarını bağışlayan ailesine teşekkürlerini sundu.
Bulat’ın alınan böbreklerinin OMÜ Tıp Hastanesi’nde tedavi görmekte olan ve organ nakli bekleyen 2 hastanın umudu olacağı bilgisine ulaşıldı. Bulat’ın cenazesi memleketi Ordu’ya götürüldü.
 

Son Güncelleme: 07.12.2016 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.