banner388

Samsun'da Kendi Vatandaşlarını Dolandırmışlar

Samsun'da kendi vatandaşlarını para karşılığında sahte geçici oturma belgesi verip dolandıran 11 Irak vatandaşı yakalandı. 

Samsun'da Kendi Vatandaşlarını Dolandırmışlar

Samsun'da kendi vatandaşlarını para karşılığında sahte geçici oturma belgesi verip dolandıran 11 Irak vatandaşı yakalandı. 

21 Ekim 2016 Cuma 12:42
Samsun'da Kendi Vatandaşlarını Dolandırmışlar

Aldıkları ihbarı değerlendiren Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekiplerinin, Samsun'un İlkadım ilçesinde Iraklılara ait 2 ayrı iş yerine yaptıkları baskında, sahte 9 adet geçici oturum belgesi ele geçirilirken,  Irak vatandaşları Bilal N.H.İ.(34), Wisam H.A.(41), Mohammed İ.M.S.(23), Mahmud L.(25), Ammar A.A.(41), Ali F.H.A.(29), Omar F.H.A. ile 16 yaşındaki A.S.K.A'yı gözaltına alınırken, yaşı küçük olan A.S.K.A. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne sevk edildi. Gözaltına alınan çetenin, kendi vatandaşı olan İsmail T.M.'ye (61) 2 bin dolar, Saif İ.A.A.'ya (30) ise 350 dolara sahte oturum belgesi verdikleri öğrenildi.

Soruşturmayı derinleştiren Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, Samsun'un İlkadım ilçesi Hürriyet Mahallesinde tercümanlık bürosu adı altına açılmış iş yerinde yine Iraklılara sahte oturum belgesi verildiği belirledi ve Irak vatandaşı Ali S.M.M.(28), Ahmed A.(29) ve Ali N.H.E.(28) yakalayıp gözaltına aldı. Bu işyerinde yapılan aramada ise 1 adet sahte geçici oturum belgesi ele geçirilirken Irak vatandaşı olan Dhafaf W.K.A.S. adlı kadına 655 lira karışlığında sahte oturum belgesi sattıkları öğrenildi.

Gözaltına alınan Iraklıların sahte belgelerin düzenlenmesiyle ilgili il dışı bağlantılarının bulunduğu ileri sürülürken, belge almak isteyen kişilerin de parmak izlerini alarak kendilerine inanmalarını sağladıkları öğrenildi ve sorguları tamamlanan 11 Irak vatandaşı, "resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlarından Samsun Adliyesine sevk edildi.

 Wisam H.A., Mohammed İ.M.S., Ammar A.A.ve Omar F.H.A. savcıya ifade verip serbest kalırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen Bilal N.H.İ., Ali F.H.A., Ahmed A. ve Ali N.H.E. tutuklanıp Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi. Mahmud L. ve 16 yaşındaki A.S.K.A. ise mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Son Güncelleme: 21.10.2016 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan küçükoğlu 2016-10-22 10:27:50

Kendi insanına acımayan insanlardan kime ne fayda gelir !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sorular sorula artık konuşmak da istemiyorum .Allah görüyor