banner388

Samsun'da Keçilerin İnadı Engel Tanımadı

Samsun'un tüm ilçelerinde etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı, bir tek keçilere engel olamıyor.

Samsun'da Keçilerin İnadı Engel Tanımadı

Samsun'un tüm ilçelerinde etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı, bir tek keçilere engel olamıyor.

09 Ocak 2017 Pazartesi 10:16
Samsun'da Keçilerin İnadı Engel Tanımadı
Samsun Haber- Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yoğun kar yağışı sadece keçilere engel olamıyor.

İlçenin Çalköy Mahallesi’nde küçük baş hayvancılıkla uğrasan Halis Yüksel beslenmeler için keçilere zor kış şartlarının bile engel olamadığını, kar yağışının keçilerin arazide dolaşmalarını engelleyemediğini belirtti.


ZAHMETE DEĞİYOR
Uzun yıllar küçük baş hayvan beslediğini söyleyen Halis Yüksel, keçi beslemenin çok zor olduğunu, en ağır kış şartların da bile otlağa çıkmak istediklerini ifade ederek, "Arazi şartları ne kadar zor olursa olsun beslenmeleri içi onları kimse durduramaz. Zahmetli olmasına karşı eti ve sütü son derece faydalıdır. Hiçbir hayvanın ulaşamayacağı kayalıklara çıkar, bitkilerin en faydalı kısmını yer’’ diyerek keçi beslemenin zahmetine değdiğini anlattı. 

Devamlı arazide olmayı seven keçilerin beslenmesi için kar altında da olsa onları arazide gezdirmek gerektiğini kaydeden Halis Yüksel, "keçi inadı" sözünü boşuna söylenmediğini, keçilerin kafasına koyduğunu yaptığını ve bu inatlarından asla vazgeçmediklerini ifade ederek, onlarla arazide dolaşmanın hiç de kolay olmadığını dile getirdi. 
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunKarKeçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.