banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Karaya Oturan Gemi Hakkında Yeni Gelişme

Samsun’da yaklaşık 1,5 yıl önce şiddetli fırtına sebebiyle kıyıya oturan gemi mahkemelik oldu.

banner269

Samsun'da Karaya Oturan Gemi Hakkında Yeni Gelişme

Samsun’da yaklaşık 1,5 yıl önce şiddetli fırtına sebebiyle kıyıya oturan gemi mahkemelik oldu.

19 Şubat 2017 Pazar 23:55
Samsun'da Karaya Oturan Gemi Hakkında Yeni Gelişme

Samsun Haber- Samsun’da yaklaşık 1,5 yıl önce şiddetli fırtına sebebiyle kıyıya oturan gemi mahkemelik oldu.

Şiddetli Fırtına Kıyıya Sürüklemişti

Samsun Limanı açıklarında 14 Ağustos 2016 tarihinde saat 03.00 dolaylarında Karadeniz'deki şiddetli fırtına sebebi ile kıyıya doğru sürüklenerek karaya oturan 84 metre uzunluğa sahip olan 2 bin 725 grostonluk 'Tokay Akar' isimli gemi, Samsun Liman Başkanlığı ekipleri tarafından yaklaşık 2.5 saat süren çalışmayla kurtarılarak Karadeniz açıklarına kadar çekildi. Arka sol kısmından delinmiş olan ve sola yatık bir biçimde bekleyen gemi, hurda hasar tespit işlemleri sonrasında çekilerek tekrar Samsun Limanı'na götürüldü. Sonrasında ise hurda olarak değer tespiti gerçekleştirilen gemi, Samsun 2'nci İcra Müdürlüğü tarafından satıldı.

Sahibi Fiyatı Düşük Buldu

Fakat sahibi, geminin olması gerektiğinden düşük fiyata satıldığını öne sürerek satışa itiraz etti. Tarafların uyuşmazlığı neticesinde gemi mahkemelik oldu. Samsun Limanı Sanayi Rıhtımı'nda yarı yatık halde duran gemi için Samsun İcra, Ceza ve Hukuk Mahkemesi'nden çıkacak kararın beklendiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.