banner388

Samsun'da Kaçak Av Denetimleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince baraj göletlerinde gerçekleştirilen denetimlerde kaçak avcılıkta kullanılan 4 bin 500 metre balık ağına el konuldu ve yasak olarak avlanan kişilere idari para cezası uygulandı.

Samsun'da Kaçak Av Denetimleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince baraj göletlerinde gerçekleştirilen denetimlerde kaçak avcılıkta kullanılan 4 bin 500 metre balık ağına el konuldu ve yasak olarak avlanan kişilere idari para cezası uygulandı.

14 Haziran 2016 Salı 13:21
Samsun'da Kaçak Av Denetimleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Nail Kırmacı kaçak avcılıkla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Bilindiği üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca su ürünleri kaynaklarının ve sürdürülebilir balıkçılığın korunması amacıyla, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında deniz ve iç sulardaki su ürünleri avcılığına bazı yasak, sınırlama ve yükümlülükler getirilmekte, getirilen bu düzenlemelere uyum açısından da kontrol ve denetim faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Denetimler, İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimiz çalışanları ile rutin veya ihbara dayalı olarak gerçekleştirildiği gibi, etkinliği daha da artırmak için, farklı İlçe Müdürlüklerinden oluşturulan denetim ekipleri ile de eş zamanlı ve çapraz denetimler şeklinde de yapılmaktadır. Bu bağlamda, İl Müdürlüğümüz Su Ürünleri Denetim Elemanları tarafından, Ayvacık ilçesi Hasan Uğurlu Baraj Gölü, Vezirköprü ilçesi Altınkaya ve Susuz Baraj gölleri ile Bafra ilçesi Derbent Baraj Gölü ve Balık Gölleri kompleksinde, su ürünleri av yasakları ve avcılıkta kullanılması yasak olan av araçları bakımından kapsamlı denetimler gerçekleştirilmektedir. 01-12 Haziran 2016 tarihleri arasında hafta sonları da dahil iç sularda yaptığımız denetimler neticesinde yasadışı avcılıkta kullanılan 25 adet (4 bin 500 metre) balık ağına (misina ağ) el konularak yasak ihlali yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari para cezası işlemi uygulanmıştır” şeklinde konuştu.
Nail Kırmacı, denetim yapmakta ki amacın su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanarak, üretimi artırmak, stoklarının korunması ve sürdürülebilir su ürünleri avcılığının sağlanması olduğunu söyleyerek bu anlamda avlanma yasağı döneminde denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceğini belirtti. Kırmacı, “Balıkçıların yasaklanmış av araç ve gereçlerini kullanmaması ve avlanma kurallarına riayet etmeleri büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 14.06.2016 13:28
Anahtar Kelimeler:
SamsunKaçakAv
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.