banner388

Samsun'da İş Kuracaklar Dikkat! KOSGEB Nasıl Alınır?

Samsun'da iş kurmayı planlayan girişimciler KOSGEB desteği alabilmek için neler yapmalı, nereye başvurmalı? İşte cevabı...

Samsun'da İş Kuracaklar Dikkat! KOSGEB Nasıl Alınır?

Samsun'da iş kurmayı planlayan girişimciler KOSGEB desteği alabilmek için neler yapmalı, nereye başvurmalı? İşte cevabı...

31 Ağustos 2016 Çarşamba 15:23
Samsun'da İş Kuracaklar Dikkat! KOSGEB Nasıl Alınır?

Samsun'da iş kurmayı planlayan girişimcilere büyük imkan tanıyacak olan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” adlı kursun protokolü, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu arasında karşılıklı olarak imzalandı. 

KOSGEB desteği nasıl alınır?

KOSGEB desteği konusunda bilgi veren Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu şu açıklamalarda bulundu:“KOSGEB olarak hazırladığımız Girişimcilik Destek Programı iki aşamadan oluşuyor. İlk aşamada bir çok kurum ve kuruluş ile işbirliği içerisinde, belirlediğimiz müfredat dahilinde girişimcilik eğitimleri verilecek. İş kurmayı planlayan girişimci önce eğitimden geçmeli ve iş fikirleri ile ilgili iş planlarını yapmalı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığımız protokolle oda tarafından girişimci adaylarına 32 saat uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek ve bu aşamayı bitiren girişimciler ikinci aşamada iş planlarını müdürlüğümüze sunup destek talebinde bulunacaklar. Yapmış oldukları iş planı kabul edilenlere 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz olmak üzere toplam 150 bin TL KOSGEB desteği sağlıyoruz.” 

İmza töreninde konuşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, “Girişimcilik ekonominin temel taşlarından biridir ve kurum olarak girişimciliğin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Açtığımız kurslardaki amacımız da, girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve ilimizde kendi işini kurmak isteyen girişimcilere ön ayak olmak ve yetenekli, birikimli insanların cesaretle kendi işlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini sağlayabilmek. İmzalanan bu protokolle ilk etapta iki grup eğitim açılacak ve 60 girişimci adayına eğitim verilecek. Kursa katılmak isteyenler için başvuru 5 Eylül'de başlıyor ve ilk eğitim de 22 Eylül tarihinde başlayacak” dedi.

Son Güncelleme: 31.08.2016 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2016-08-31 23:26:11

Umarım bu hibe ve destekler hakedenlere verilir. Umarım insanlar Allah adını akıllarından çıkarmadan kayırmadan korumadan adalet dağıtıyorlardır. Aksi durumda yaradanımın karşısında hesap vereceklerini unutmamalılar.