banner388

Samsun'da Hamsi Fiyatları Üzüyor

Samsun'da bir türlü hamsi fiyatları beklenen düzeye inmiyor. Samsunlular bu sene hamsiye doyamadı.

Samsun'da Hamsi Fiyatları Üzüyor

Samsun'da bir türlü hamsi fiyatları beklenen düzeye inmiyor. Samsunlular bu sene hamsiye doyamadı.

23 Ocak 2017 Pazartesi 16:32
Samsun'da Hamsi Fiyatları Üzüyor
Samsun Haber - Samsun'da ay başında kar yağışı ve fırtına yüzünden balıkçı tekneleri Karadeniz'e açılamayınca hamsinin kilogram fiyatı 20 TL'ye kadar yükseldi. Kar yağışının bitti, fırtına geçti, ama fiyatlardaki düşüş vatandaşların beklediği kadar olmadı. Yaklaşık bir haftadır hamsinin kilosu 12-15 TL arasında değişirken, istavrit 17, mezgit 20, çinekop 18, barbun ise 28 TL'den satılıyor.

'Şu an balık fiyatları en yüksek düzeyde'

Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Atıf Malkoç, bu sezon palamudun çok fazla olması nedeniyle hamsinin az olduğunu belirterek, "Bu sezon hamsi Sinop'un doğusuna geçemedi. Batı Karadeniz'de hamsi var ancak Doğu Karadeniz de istenilen oranda hamsi yok. Olan hamsi de ince ve boyu standartlara uygun değil av standardına göre kısa. Balık boyu kısa olduğu için balıkçılar hamsiyi avlayamıyor. Bizim bölgemizde boy standardı ile ilgili sıkı bir denetim uygulanıyor balıkçılarımız da kurallara uyuyorlar. Bu nedenle boyu kısa olan hamsiyi tutmuyorlar. Hal böyle olunca da fiyatlar 12 TL civarında seyrediyor. Şu an balık fiyatları en yüksek düzeyde. Bundan daha yukarı çıkmaz ancak hamsinin kilosu da 7-8 TL'nin altına düşmez" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.