banner388

Samsun'da Gözü Yaşlı Anne Kızına Seslendi

Samsun'da ekmek almak için evden çıkan ancak 11 gündür kendisinden haber alınmayan 17 yaşındaki Aleyna Durmaz'ın annesi, kızına seslenerek, "Bir ses ver yavrum. Her halinden razıyım ben senin. Ne olursun dön yavrum." dedi.

Samsun'da Gözü Yaşlı Anne Kızına Seslendi

Samsun'da ekmek almak için evden çıkan ancak 11 gündür kendisinden haber alınmayan 17 yaşındaki Aleyna Durmaz'ın annesi, kızına seslenerek, "Bir ses ver yavrum. Her halinden razıyım ben senin. Ne olursun dön yavrum." dedi.

18 Şubat 2017 Cumartesi 17:41
Samsun'da Gözü Yaşlı Anne Kızına Seslendi

Samsun Haber -   8 Şubat Çarşamba günü saat 10.00 sıralarında Samsun'un Atakum ilçesi Küçükkolpınar Mahallesinde yaşayan 17 yaşındaki Aleyna Durmaz, bakkala ekmek almaya diye evden çıktı ve kendisinden 11 gündür haber alınamıyor. Üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olan Aleyna'dan bugüne kadar hiçbir haber alamayan aile, durumu polise bildirdi. Gözyaşları içinde kızlarından gelecek bir haberi bekleyen aile perişan. Lise 1'inci sınıfta kaldıktan sonra okulu bırakan Aleyna Durmaz, bağlama ve bendir çalıyordu. Aleyna'nın 'özgür yaşamak isteyen bir kişi' olduğunu belirten ailesi, Aleyna'nın kandırıldığını düşünüyor.

"Ne olursun dön yavrum"

Aleyna Durmaz’ın 43 yaşındaki annesi Ayla Durmaz, "Kızım Güzel Sanatlar Lisesine gidiyordu. Kaldıktan sonra daha okula gitmedi. Bayan kuaförünün yanında bir ay çalıştı, sonra işten çıktı. Evdeydi ama açıktan liseyi bitirmek istediğini söyledi. En azından lise diplomasını oradan almak istedi. Ehliyet almak istiyordu. Özgür yaşamayı seviyordu. Kendi başına bir hayat kurmak istiyordu. Onun bu zaafından yararlandılar. Sabah kalkmış, babaannesine 'ekmek almaya gittiğini' söylemiş. Gidiş o gidiş. Daha ses soluk yok. O günden beri arıyoruz. Ne poliste ne bizde bir ipucu var. 11 gündür çocuğum sır oldu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kayıp ilanı olan afişleri her yere dağıttım. Hiçbir sonuç yok. Arkadaşlarıyla konuştuk. Polis ifadelerini aldı. Hiçbiriyle diyaloğa geçmemiş. Aleyna çok asi bir kızdı. İstekleri çok farklıydı. Günübirlik yaşasın istiyordu. Sokaklarda gezsin istiyordu. Kafe gibi yerlerde çalışmak istiyordu. Bağlama çalıyordu. Önceden konserlere çıkıyordu. Kızımın zaaflarından yararlanıldı. Kandırıldı. ‘Biz senin istediğin hayatı sana sunacağız’ dediler. Benim çocuğumu kandırdılar, çıkardılar evden. Yaşı küçük olduğu için saklıyorlar. Evlilik hayali yoktu. O amaçla kaybolduğunu düşünmüyorum. Sosyal medya hesabından kiminle konuştuysa onu kandırdılar. Aleyna çok saf kalpli, herkese inanan bir çocuktu. Kim ne derse desin hemen inanırdı. Çok temiz kalpli saf bir kızdı. Allah rızası için gören, duyan, bilen varsa elini vicdanına koysun çocuğumdan bana bir haber versin. Aleyna kızım ne olursun çok perişanız. 11 gündür yemedik uyumadık. Baban perişan oldu. Bir ses ver yavrum. Her halinden razıyım ben senin. Ne olursun dön yavrum. 11 gün oldu ses soluk yok. Hayatından dahi endişe ediyorum" dedi.

"Halinde hiçbir gariplik yoktu"

Torunun çok sevdiğini söyleyen Aleyna'nın babaannesi Ayşe Durmaz, "Sabah geç kalkıyorduk ama o gün kahvaltıyı erken yapacaktık. Halinde hiçbir gariplik yoktu. Kahvaltı için ekmek almaya çıktı. Yarım saat geçince oğlumu aradım. O günden beri yok. Ciğerimdi o benim. Yavrum bittim ben. Ne olursun dön" diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.02.2017 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.