banner388

Samsun'da Dev FETÖ Operasyonu! Aralarında Ünlü İsimler Var

Samsun'da devam eden FETÖ operasyonları kapsamında aralarında ünlü iş adamlarının da olduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Samsun'da Dev FETÖ Operasyonu! Aralarında Ünlü İsimler Var

Samsun'da devam eden FETÖ operasyonları kapsamında aralarında ünlü iş adamlarının da olduğu 20 kişi gözaltına alındı.

23 Eylül 2016 Cuma 15:34
Samsun'da Dev FETÖ Operasyonu! Aralarında Ünlü İsimler Var

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında devam eden FETÖ operasyonları kapsamında Samsun'da Canik Başarı Üniversitesi ile Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda aralarında iş adamlarının da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. 

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün FETÖ operasyonları kapsamında Samsun'da 40 adrese 125 polisle eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda aralarında ünlü iş adamı Recep A., Samsunspor eski yöneticisi ve ünlü diş hekimi Tarık K., Canik Başarı Üniversitesi kurucuları arasında yer alan eski BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet K. ve eski Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus B., avukat Ümit Ö., doktor Mehmet Nimet İ., ve iş adamları Ahmet K., Ahmet Ziya B., İbrahim K.,  Ali T., Mehmet Ali Ö., Gökmen A., Kemal S., Fatih V., Nihat Y. ve Yaşar Şaban G. ile emekli öğretmen Nurettin A. "terör örgütüne üye olmak, örgütü finans sağlamak ve örgüte eleman kazandırmak" suçlarıyla gözaltına alındı.
Deavm eden soruşturma kapsamında M.İ.E., M.T. ve M.N.D. adlı işadamları da yakalanarak gözaltına alındı ve böylelikle operasyonda gözaltı alınanların sayısı 20'ye çıkmış oldu.

Olayla ilgili soruşturmalar devam ederken, operasyon kapsamında mütevelli heyette yer alan ve bir başka FETÖ operasyonundan tutuklandığı öğrenilen 6 kişinin cezaevinde bulunduğu ve gözaltı sayısında artış olacağı öğrenildi. 







Son Güncelleme: 23.09.2016 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.