banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Bu Evlere Ceza Geliyor

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyonunun dünkü oturumunda Samsun'da dış cephesi sıva ve boya yapılmamış binalara artık iskan verilmemesi ve mevcut binaların düzeltilmemesi halinde sularının kesilebileceği kararı alınarak onay için meclise gönderildi.

banner269

Samsun'da Bu Evlere Ceza Geliyor

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyonunun dünkü oturumunda Samsun'da dış cephesi sıva ve boya yapılmamış binalara artık iskan verilmemesi ve mevcut binaların düzeltilmemesi halinde sularının kesilebileceği kararı alınarak onay için meclise gönderildi.

12 Ekim 2016 Çarşamba 11:56
Samsun'da Bu Evlere Ceza Geliyor

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyonu Ekim ayı 1. oturumunda Samsun'da birçok eski binanın sıvasız ve boyasız olmasının görüntü kirliliğine neden olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, ''Evlerin içine her türlü lüksü yapabiliyorlar ama dışıyla ilgili hiçbir kaygıları yok. Bizler belediyelerin elini güçlendirmek adına yaptırım uygulayalım, bu binaları uyaralım. Bu bina sahipleri genelde iskan almıyorlar, şantiye suyu aboneliği kullanıyorlar. Bizi ciddiye almalrı adına verilmiş olan suyun kesilmesine kadar SASKİ'ye yetki vermek istiyoruz. Bu şehri kirletmeye kimsenin hakkı yok, bu nedenle sıva ve boya yapılmamış binalara da artık iskan verilmeyecek.'' dedi.
 
Bunun üzerine CHP'li Mustafa Tüfenk, ''Görünen o ki idare buna hazırlıklı değil. Suçla cezanın birbiriyle orantılı olması gerekir, su kesmek çok önemli bir ceza. Vatandaşın suyunu kesmek onu öldürmek gibidir, idare bu maddeyi geri çeksin, teklifi biraz daha olgunlaştırsın. Atakum'da birçok binada ruhsat yok, o zaman o vatandaş '800 milyonluk evde ruhsat yok, benimle ne uğraşıyorsun git onunla uğraş' deme hakkına sahip'' diye konuştu.

Mustafa Tüfenk'in itirazına rağmen madde uzun süren görüşmeler sonucunda kabul edildi. Komisyonda Gar-Tekkeköy arasındaki binaların dış cephelerinin bir kısmı Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafında bir kısmı da vatandaşlar tarafından karşılanmak üzere yenilenmesi maddesi de oy birliğiyle de kabul edildi. 
 
Komisyonda ayrıca, camilere ibadet etmek için gelen vatandaşın en temel ihtiyacı için bedel ödemesinin doğru olmadığını belirten Çakır, ''Cami tuvaletleri ticarethane gibi kullanılıyor. Ücretsiz tuvalet hizmeti veren camilerden su parası alınmıyor, fakat ücretli olan tuvaletlerden alıyoruz. Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, bu konuya çözüm getirmemizi istedi. 100 tane cami varsa 10 tanesi ücretli, bu nedenle artık temizlikleri ilçe belediyeleri tarafından yapılmasını ve bu tuvaletlerden para alınmamasını öneriyoruz. Camiler ibadet için gelinen bir yerdir, orada insanların en temel ihtiyaçlarından birisini karşılanması için bir bedelle karşılaşması doğru değil'' dedi ve ilgili madde de oy birliğiyle kabul edilerek meclise gönderildi.

Kaynak: Haber Gazetesi - Zerrin Somuncu

Son Güncelleme: 12.10.2016 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Korkmaz 2016-10-12 19:25:39

Herşeyi çözdünüz herşey tamam 4 4 lük bi bu konu kaldı sanırım

Avatar
Nazlı 2016-10-13 06:15:26

Büyük şehir başkanımıza sesleniyorum. Emekli maaşı ile dış cepe yaptirirsa bu insanlar ne yiyecek bizler sizler kadar zengin değiliz