banner388

Samsun'da Bir Orman Kül Oldu!

Samsun’un Salıpazarı ilçesine bağlı Esadçiftliği köyünde dün meydana gelen yangında fındık bahçeleri de büyük zarar gördü.

Samsun'da Bir Orman Kül Oldu!

Samsun’un Salıpazarı ilçesine bağlı Esadçiftliği köyünde dün meydana gelen yangında fındık bahçeleri de büyük zarar gördü.

14 Kasım 2016 Pazartesi 23:55
Samsun'da Bir Orman Kül Oldu!

Samsun Salıpazarı Esatciftliği köyünde Güney Hattı diye adlandırılan yerde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Fındık bahçelerinde çıkan yangına iddiaya göre köy sakinleri tarafından itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirilmesine rağmen ilgilenen olmadı.


İtfaiye Gelmedi
İddiaya göre Orman işlerinden bir ekibin gelip incelediği yangına köyde yaşayan halktan başka kimse müdahale etmedi. Samsunlu yetkililerden umudu kesen vatandaşlar çareyi çevre illeri aramakta bulduysa da bu çabada sonuçsuz kaldı. Amasya Orman işlerini arayan vatandaşlara itfaiyenin olaya müdahale edeceği söylenmiş fakat bu sözde ne yazık ki havada kalmış. Umdukları yardımın gelmemesi üzerine işe koyulan köy sakinleri, kendi çabalarıyla giriştikleri yangın söndürme işleminde bir günün ardından başarılı olabildiler. Rüzgarın etkisiyle sürekli etki alanını genişleten yangın, köyde bulunan evlere sıçraman söndürüldü.



‘Biz sahipsiz miyiz, onu öğrenmek istiyoruz’
Bölgede bulunan fındıklık alanların da büyük zarar gördüğü yangını köyde kendi çabalarıyla söndüren halk ‘Biz sahipsiz miyiz, onu öğrenmek istiyoruz’ diyerek isyan etti.

Son Güncelleme: 16.11.2016 17:02
Anahtar Kelimeler:
SamsunYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.