banner388

Samsun'da 19 bin öğrenci sınava girecek

Samsun'da yapılacak olan TEOG sınavına 19 bin öğrencinin girmesi bekleniyor.

Samsun'da 19 bin öğrenci sınava girecek

Samsun'da yapılacak olan TEOG sınavına 19 bin öğrencinin girmesi bekleniyor.

26 Nisan 2017 Çarşamba 11:47
Samsun'da 19 bin öğrenci sınava girecek

Samsun Haber - Samsun'da 8'inci sınıf öğrencileri  Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı heyecanı yaşıyor. İkinci dönem merkezi ortak sınavlar iki gün sürecek. 19 bin öğrencinin katılamsı beklenen sınav 09.00, 10.10 ve 11.20 saatlerinde yapılacak.Bugün düzenlenen birinci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri soruları soruları sorulurken yarın ise  fen bilimleri, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersleri soruları sorulacak. 


Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde Öğretim Yöntem ve Teknikleri Kategorisinde Türkiye 1. si olan ‘Adım Adım Başarı’ projesiyle ortak sınavlardan önce sınavlara girecek öğrencilerimizin bulunduğu okullarımızda yılbaşından bu yana her ay kazanım değerlendirme sınavları yaptık. Sonuçlar analiz edilerek öğrencilerimizin hangi konularda eksikliklerinin bulunduğunu tespit edildi. Eksik olunan konularda öğrencilerimiz konuları tekrar gözden geçirdiler. İlimizdeki akademik başarıyı artıracağız” dedi.

Son Güncelleme: 26.04.2017 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.