banner388

Samsun'da 10 Kasım Mesajları

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü vesilesiyle Samsun'da mesajlar yayımlandı.

Samsun'da 10 Kasım Mesajları

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü vesilesiyle Samsun'da mesajlar yayımlandı.

09 Kasım 2016 Çarşamba 21:45
Samsun'da 10 Kasım Mesajları

Karaaslan: “Cumhuriyetimizin 100. yılında, bugünkünden çok daha güçlü, çok daha itibarlı bir Türkiye olacaktır”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Karaaslan yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başlattığı istiklal mücadelesi ve savaş meydanında alınan zafer sonrası Cumhuriyeti kurmuş, ardından istikbal mücadelesine de liderlik ederek, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için büyük bir emek sarf etmiştir. Bugün de bizler, Cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin geleceği için var gücümüzle çalışmaktayız. Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet, kurulduğu andan bu günlere kadar, yaşanan tüm badirelere rağmen, dimdik ayaktadır ve daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Bu düşüncelerle, vefatının 78. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükranla ve rahmetle anıyorum."



Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, 10 Kasım nedeniyle yayımlamış olduğu mesajda “Bağımsızlığından yoksun bırakılarak esaret altına alınmak istenen bir milleti, aziz silah arkadaşları ile beraber içinde bulunduğu durumdan kurtarmayı başaran feraseti, devlet adamı niteliği ve öngörüsü ile tarihimizin akışına ışık tutan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78. yıl dönümünde saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Bizlere düşen görev, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının her türlü zorluğa göğüs gererek vatan kıldıkları ülkemizi eğitim, bilim ve teknoloji alanında en üst seviyeye çıkarmak ve büyük emekler, fedakarlıklar ve nice kahramanlıklarla dokunan bu sorumluluk bilincini gelecek nesillerimize aktarabilmektir. 15 Temmuz darbe girişimine, aziz milletimiz tarafından verilen asil karşılık Türkiye Cumhuriyeti, milletinin her bir ferdiyle ilelebet payidar kalma ülküsünü aynı kararlılıkla devam ettireceğini göstermiştir" dedi. 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yıldönümü dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajda şu ifadelere yer verdi:“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef belirlediği ileri medeniyetler seviyesine ulaşmak için devlet ve millet olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kararlı bir şekilde yol almaktayız. Tarihin eşine az rastlanacak şekilde yetiştirdiği, Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78. yılında onu bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz" dedi. 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete uğurlayışımızın 78. yıldönümünde onu saygı ve minnetle anıyoruz. 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak görmek yerine, onun düşüncelerine yönelmek için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 78. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu. 

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Uluönder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümü sebebiyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Atatürk, girmiş olduğu mücadele ve kararlı duruşuyla düşmanları alt etmiş ardından Cumhuriyetin kurulmasını sağlamıştır. Dünya çağında kazanmış olduğu liderlik vasfı, düşünceleri ve kişiliğiyle örnek bir kişi. Bize bırakmış olduğu değerlere sahip çıkmak onu her anlamda yaşatmak, işaret ettiği gibi ileri medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 10 Kasım Atatürk’ü anma günü sebebiyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz. 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk’ün miras bıraktığı Cumhuriyetin her bakımdan abad edilmesi için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk saygın bir lider ve komutan olarak, ecdat yadigarı vatan topraklarının savunulmasında, milletimizin İstiklale kavuşma mücadelesinde önderlik yapmıştır. Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi ortak bir ideal etrafında birleştirmeyi başararak aziz milletimize, Türkiye'nin bağımsızlığı ülküsünü benimsetmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 78. Yıl dönümünde bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum" dedi. 



 

Son Güncelleme: 09.11.2016 22:17
Anahtar Kelimeler:
AtatürkSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.