banner388

Samsun Büyükşehir Belediyesi Hakkında Şok Suçlama!

Yörükler beldesindeki 36 ev sahibi, açtıkları tedbir davasının sonucunun daha alınmadan Samsun Büyükşehir Belediyesinin evleri hakkında yıkım kararı verdiğini iddia ediyorlar.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Hakkında Şok Suçlama!

Yörükler beldesindeki 36 ev sahibi, açtıkları tedbir davasının sonucunun daha alınmadan Samsun Büyükşehir Belediyesinin evleri hakkında yıkım kararı verdiğini iddia ediyorlar.

07 Kasım 2016 Pazartesi 09:47
Samsun Büyükşehir Belediyesi Hakkında Şok Suçlama!

Samsun'un 19 Mayıs ilçesine bağlı Yörükler beldesindeki 77 nolu parseldeki 36 yer sahibine yıkım kararı gönderildiği, ancak bu kararın henüz sonuçlanmamış olan tedbir davasının sonucunun beklenmeden alındığını iddia ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesinin bu yıkım kararının hukuk gaspı olarak niteleyen bölge halkı duruma isyan etti.

Alınan bu yıkım kararı üzerine Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde yıkım kararı tebliğ edilen ev sahipleri ve avukatlar Hüseyin Dereli ve Yusuf Dereli toplanıp, konu hakkında görüşmeler yaptılar. Samsun Büyükşehir Belediyesinin bölgedeki evlerin yıkımı ile ilgili olarak encümen kararı aldığını söyleyen avukat Hüseyin Dereli, " Alınan bu kararla Kasım ayının 2. haftasında Yörükler beldesi Kayamakam kampında 36 evin yıkım kararı alındı. Kasım ayındaki duruşmanın sonucu beklenmeden hemen ertesinde böyle bir karar alınması manidar ve bizler bunun kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca 60 günlük dava açma süresi hakkımız da 15 günle sınırlandırıldı. Bu bir hukuk gaspıdır. Belediye bizleri işgalci olarak tanımlayabilir, fakat bizler mülkiyet hakkı iddiamızın devam ettiği Samsun Kadastro Mahkemesindeki davamızın neticesi gelmeden, böyle bir işlemin yapılmasını hakkaniyete aykırı buluyoruz. Türkiye'de ruhsatsız bina gibi bir gerçek var ve bizler bu binaları 1-2 yıl içinde yapmadık. Bizler belediyeden durumumuzu daha dikkate alan bir tavır bekliyoruz. Toprakta hakkımız olduğunu, 77 parselin malik adaylarından olduğumuzu söylüyor ve yeni hakime tedbir talebimizi yenileyeceğiz. Eğer tedbir talebimmizi aldığımız takdirde sorun ortadan kalkacaktır." diye konuştu.

Tedbir davasının bugün Bölge İdare Mahkemesinde sonuçlanması beklenmekte. Görülen mahkeme sonucunda karar 1 ay durduruldu.


Nevin Aydoğan

Son Güncelleme: 07.11.2016 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
RECEP ÇELİK çiftlik esnafi 2016-11-07 11:00:23

yusuf zıya yılmaz beyfendının yonetıgı samsunda hukuk aramak mı alaymı edıyorsunuz başkan samsunu dıledıgı gıbe yonetır kıral o

Avatar
mağdur 2016-11-07 15:23:06

Samsunda 30 sene önce imarsız yapılan ev bir tek yörüklerdeki sahil.Yıkanın işine yarayacak ondan.Ellerimizi yaradana açtık.Oranın üstüne kurduğunuz hayyalleriniz bize zulüm.Sizede zehir

Avatar
Fatma Hanım 2016-11-08 17:22:47

Belediyenin zamanında yapması gerekeni yapmaması nedeniyle bugün bu duruma gelindi!! Büyükşehir Belediyesi de bunu kullanarak kendine rant alanı oluşturuyor!! Cezasını da tek varlığı orası olan, devletine hizmet etmiş emekliler ödüyor!!