banner388

'Samsun ayağa kalkmış durumda'

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulunda, yaptığı konuşmada Samsun Çarşamba Havalimanının üç ay süreyle kapatılacak olması nedeniyle 'Samsun ayağa kalmış durumda' dedi.

'Samsun ayağa kalkmış durumda'

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulunda, yaptığı konuşmada Samsun Çarşamba Havalimanının üç ay süreyle kapatılacak olması nedeniyle 'Samsun ayağa kalmış durumda' dedi.

08 Aralık 2016 Perşembe 15:40

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulunda, Samsun Çarşamba Havalimanının 3 ay süreyle kapatılması ile ilgili olarak, “Ulaştırma Bakanımız buradayken bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. Samsun Çarşamba Havalimanı'nın tamirat nedeniyle üç ay süreyle trafiğe kapatılması gündemde. Şimdi, bununla ilgili olarak zamanında bir ihale yapılıyor, bu ihale çerçevesinde bir yıllık bir süre veriliyor yüklenici firmaya.1 Ekim 2016'da işin başlayıp 5 Ekim 2017'de bitmesi gerekiyor ama hâlâ iş başlamamış. Şimdi, şartnamenin "33.7"nci maddesi var, bu maddede diyor ki: "Şartname konusu işlerin yapımı esnasında havalimanı yolcu ve hava trafiğinin aksatılmaması için gerekli tedbirler yüklenici firma tarafından alınacaktır." Yani havalimanı kapatılmadan bu tamiratın yapılması; şartname bu, ihale bu şekilde yapılıyor. Ancak, burada yapılan şey şu: Ulaştırma Bakanlığına bir aydır ulaşmaya çalışıyoruz. Yani bir milletvekili, bir grup başkan vekili bir aydır telefonla bir bakana ulaşamıyorsa sorunu bir şekilde dile getirmek durumunda, Sayın Bakan bunu dinlemek durumunda. Şimdi, şu anda şirkete verilen, talimat; "Mart-nisan-mayıs ayında havalimanını kapatarak bu işin yapın." şeklinde. Tabii, 500 bin yolcu trafiğinin aksatılması gündemde burada. Samsun ayağa kalkmış durumda. Yani bu Samsun ticaretine, Samsun turizmine ciddi ölçüde zarar verecek bir şey ve ihale şartlarının dışına çıkarak hukukun dışına çıkılması burada söz konusu. Dolayısıyla, şimdi, burada, tabii, bir planlama hatası da var aynı zamanda Sayın Başkan. Yani bu 19 santimetrelik çukur bir anda oluşmadı bu havalimanında, bu çok daha önceden planlanıp alınması gereken tedbirler zamanında alınmadığı için böyle bir şeyle karşı karşıya kalındı ve bu ciddi bir sıkıntı oluşturdu. Bir de, ikinci pist aslında Samsun için söz konusu ve olması gerekir. Ben DHM Genel Müdürüyle konuştum, "Aslında Samsun için ikinci pisti de düşünüyoruz." dedi. Yani bunlar, çok kolay halledilebilecek meseleler, o kadar sorun oluyor ki ülkede. Bu ikinci piste bugün ihtiyaç olduğunu görüyorsak bu ihtiyaçlar bir günde çıkmıyor. Planlama bu zaten. On dört yıllık bir iktidar yani bunu iki yıl önce düşünse, ikinci pist çalışmaları başlatılmış olsa bugün hem Samsun ikinci pistine kavuşur hem de birinci pisti hiç kapatmadan bunları yapma imkânı olurdu. Bunların hiçbirisi düşünülmeden bugün Samsun'u ve Samsunluyu mağdur edecek şekilde bir girişimin yapılması hem Samsun ticaretine ve turizmine zarar verecektir hem de hukuka aykırı bir işlem söz konusudur. Tabii, orada Samsun'un hassasiyetleri var, "Bir başka havalimanının, efendim, yolcu trafiğini artırmak için yapılıyor." şeklinde birtakım spekülasyonlar da var. Ben oralara girmeyeceğim, o doğrudur, değildir, onu ben bilemem. Ancak, o olmasa bile bu yapılan işler yanlıştır. Bu hukuksuzluktan dönülüp Samsun Havalimanını kapatmadan bu tedbirin alınması gerekir” dedi.

 

Son Güncelleme: 10.12.2016 09:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 2016-12-08 16:02:15

Samsun a şöyle bir bakın.her yerde gelişi güzel yapılmış binalar. Estetik yok,ses yalıtımı yok,kaliteli malzeme kullanımı yok.Denetleyen yok,düzeltin diyen yok!Havaalanı konusu zaten tam bir Fiyasko!Yaşanacak,düzgün,güvenli bir Samsun istiyoruz!