banner388
banner390
banner410
banner408

SAMSUN AB BİLGİ MERKEZİ’NDEN ‘ÇEVRE GÜNÜ‘ ETKİNLİĞİ

Samsun TSO bünyesinde faaliyet sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi, Dünya Çevre Günü’nde halkın dikkatini çekebilmek için TEMA Vakfı İl Temsilciliğiyle birlikte, “Samsun Çevre Günü Festivali” organize etti.

banner269

SAMSUN AB BİLGİ MERKEZİ’NDEN ‘ÇEVRE GÜNÜ‘ ETKİNLİĞİ

Samsun TSO bünyesinde faaliyet sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi, Dünya Çevre Günü’nde halkın dikkatini çekebilmek için TEMA Vakfı İl Temsilciliğiyle birlikte, “Samsun Çevre Günü Festivali” organize etti.

06 Haziran 2016 Pazartesi 13:05
SAMSUN AB BİLGİ MERKEZİ’NDEN ‘ÇEVRE GÜNÜ‘ ETKİNLİĞİ

1997 yılından beri Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesinde faaliyet sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Çevre Günü’nde halkın dikkatini bu yöne çekebilmek için bir etkinlik düzenlendi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından Türkiye’nin 20 şehrinde yerel ortaklarla yürütülen proje kapsamındaki etkinlik, Samsun AB Bilgi Merkezi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda TEMA Vakfı İl Temsilciliği ile birlikte gerçekleştirildi.

ETKİNLİĞE İLGİ BÜYÜKTÜ
Festival havasında geçen etkinliğe Samsunlular büyük ilgi gösterdi. Festivalde TEMA Vakfı öğrencilerinin yapmış olduğu resimler sergilenirken, Samsun AB Bilgi Merkezi tarafından günün önemini anlatan broşürler dağıtılarak, halkın çevre konusundaki farkındalığı artırılmaya çalışıldı. Çocuklara da çevreye duyarlılığı artırmak adına çeşitli hediyeler dağıtıldı. Samsun AB Bilgi Merkezi Koordinatörlerinden Fatih Saraç da, “AB Bilgi Merkezleri Ağı Projesi” ve Avrupa Birliği’nin çevre politikaları hakkında davetlilere açıklamalarda bulundu.

YAŞANABİLİR TEMİZ BİR DÜNYA İÇİN
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yaptığı açıklamada, çevre konusunun ne kadar önemli olduğunu belirtti. Dünya Çevre Günü’nün temiz bir gelecek için şart olduğunu belirten Başkan Murzioğlu, “Hepimizin ortak amacı yaşanabilir temiz bir dünyanın varlığı. Emisyonları azaltmak, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarını ve maximum enerjiyi teşvik etmek ve Avrupa’nın düşük karbon ekonomisine geçişini kolaylaştırmak için AB’nin bir dizi protokolü bulunmaktadır. 2014-2020 Çok Yıllı Mali Program Çerçevesi dahilinde AB, toplam bütçesinin yüzde 20’lik kısmının iklimle ilgili proje ve politikalar için kullanılması kararı alınmıştır. Bu oran, dış harcamalar ve mali yardımlar bağlamında, gelişmekte olan ülkeler için iklim finansmanında açısından 14 milyar Euro gibi bir rakama denk gelmektedir. Bu desteklerden daha fazla yararlanmak hem ülkemiz ve hem de geleceğimiz açısından yararlı olacaktır” ifadelerine yer verdi.
 

Son Güncelleme: 06.06.2016 13:15
Anahtar Kelimeler:
çevreAbTema
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.