banner388

Romanlara Samsun'da toplu nikah

43 Roman çiftin nikahı Samsun’da düzenlenen toplu nikah töreninde kıyıldı.

Romanlara Samsun'da toplu nikah

43 Roman çiftin nikahı Samsun’da düzenlenen toplu nikah töreninde kıyıldı.

05 Ekim 2016 Çarşamba 23:08
Romanlara Samsun'da toplu nikah

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “9. Geleneksel Toplu Nikah Şöleni’nde” çeşitli sebeplerden dolayı resmi nikahlarını kıydıramayan 43 Roman çift, Anakent Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törenle dünya evine girdi. Nikah şöleni ilk olarak 43 çiftin şehir turu atmasıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi Çobanlı İskelesi’ne giden çiftler hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiği çiftler daha sonra Anakent Sosyal Tesisleri’ne gelirken, bazı çiftlerin nikah törenine çocukları ile katıldığı gözlendi. Maddi ve çeşitli imkansızlıklardan dolayı düğünlerini yapamadıklarını söyleyen çiftler, çok mutlu olduklarını belirterek, Başkan Yılmaz’a teşekkür ettiler.
Gerçekleştirilen toplu nikah töreninde söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Roman kardeşlerimiz erken evlendikleri için bu hizmeti veriyoruz. Küçük yaşta evlendikleri için nikah kıyma işlemi yapılamıyor. Dolayısıyla evlendikten sonra zaman ve imkan bulamıyorlar. Nikah kıyamadıkları için de çeşitli hizmetlerden faydalanamıyorlar. Biz de bu kardeşlerimizin çocuklarının okul ve sağlık işlemlerinde bir problem yaşanmaması için nikahlarını kıyıyoruz. Yıllardır bu işlemi yapıyoruz. Bu akşam buraya bu güzelliği katan misafirlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" sözlerini kullandı.

Son Güncelleme: 05.10.2016 23:28
Anahtar Kelimeler:
SamsunRomanNikah
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.