banner388

Rektör Bilgiç " Kütüphane üniversitelerin bel kemiğidir"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç üniversite personeliyle tanışma gezisinde bugün Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’ndaydı.

Rektör Bilgiç " Kütüphane üniversitelerin bel kemiğidir"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç üniversite personeliyle tanışma gezisinde bugün Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’ndaydı.

23 Kasım 2016 Çarşamba 18:38
Rektör Bilgiç " Kütüphane üniversitelerin bel kemiğidir"

Başta Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ömer Bozkurt olmak üzere tüm kütüphane personeli Rektör Bilgiç ve beraberinde gelen Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı’yı kapıda karşıladı. İlk önce kütüphanenin Multimedya Bölümü’nde samimi bir ortamda tanışma gerçekleştirildi. Tanışma sonrasında konuşan Rektör Bilgiç, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi bir başarı elde edecekse bu, personelimizin gerçekleştirdikleri işe heyecan ve motivasyonlarını dahil etmeleriyle olur. Biz her şeyin en iyisini, en doğrusunu bilen değil, biz yalnızca bu işi gerçekleştirebilecek iyi niyete ve samimiyete sahip ve bunun için donanımı olan bir ekip olarak huzurunuzdayız. Bu ekip üniversitemizde bugüne kadar görülmemiş bir başarıyı yakalayacak, bundan emin olabilirsiniz. Çünkü personelimizin belirttiğim yetenek ve hasletlerini iyi niyet, samimiyet ve motivasyonla harmanlayabilirsek başarı kendiliğinden bizi bulacaktır. Şu unutulmamalıdır ki adalet ve liyakat esaslı bir yönetim tarzını benimsediğimiz için personelimiz de iyi niyet ve samimiyetini yansıtacaktır. Çalışanlarımızın özlük haklarının muhafaza edilmesi, takdir ve taltif edilmesi ve değerlendirilmesi hususunda referansımız bahsettiğim hakkaniyet ve liyakat olacaktır. Kütüphaneler üniversitelerin olmazsa olmazları arasındadır. Çok ünlü ve başarılı üniversiteler, kütüphanelerinin büyüklüğü, teknolojik donanımı ve kitap sayısı ile övünürler ve bu haklı bir övünçtür. Bizim de kütüphanelere bu bakış açısı ve gerçeklik ile yanaştığımıza emin olabilirsiniz. Her ne kadar bilişim sistemleri ve teknoloji gelişmiş olsa da kitaplar çok ama çok değerlidir. Ona dokunmak ve onu elimize almak güzel bir duygu. Bununla birlikte kitap ve kütüphane birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Üniversite olarak koleksiyonumuzdaki kitap sayımızı her geçen gün çoğaltacağız. Ben de okumaya bağımlı bir insanım. O sebeple kütüphanemizin, daha fazla faydalanılan bir mekân olmasını temenni ediyoruz. Bununla birlikte teknolojik olanaklardan elden geldiğince yararlanıp alt yapımızı kuvvetlendireceğiz. 1 yıla kadar açılacak olan yeni kütüphanemiz de zaten bütün bu etkenler göz önüne alınarak dizayn edilmektedir. Şunu bilmenizi istiyoruz: Kütüphanenin, kitabın değer ve mühimmiyatının bilincinde olan bir üst yönetimle çalışmaktasınız. Bundan böyle ‘ben sesimi duyuramıyorum, kimseye iletemiyorum’ gibi bahaneniz olmayacak, bunlar artık yok. Bu bağlamda katılımınızı ve düşüncelerini önemsiyoruz.
Personelle konuşmasının sonrasında Rektör Bilgiç’e Daire Başkanı Ömer Bozkurt tarafından kütüphanenin teknik ve fiziksel özellikleri ile faaliyetleri hakkında bilgi verildi ve ikramlarda bulunuldu. Gerçekleştirilen ziyaret çerçevesinde Daire Başkanı Ömer Bozkurt’tan sonra bilgi yönetim ve erişim sistemi uzmanı Ethem Olukcuoğlu, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e OMÜ’nün bünyesinde oluşturulmuş olan akademik yayınları ve bunlara yapılan atıflar hakkında bilgi verdi.

Son Güncelleme: 25.11.2016 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.