banner388
banner390
banner410
banner408

‘’Panorama 1919 Müzesi’’ 13 Milyon TL

Karadeniz Bölgesi’nde bir ilk olma özelliği taşıyan müzenin açılışı sabırsızlıkla bekleniyor

banner269

‘’Panorama 1919 Müzesi’’ 13 Milyon TL

Karadeniz Bölgesi’nde bir ilk olma özelliği taşıyan müzenin açılışı sabırsızlıkla bekleniyor

12 Ocak 2017 Perşembe 13:03
‘’Panorama 1919 Müzesi’’ 13 Milyon TL

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, İl Koordinasyon Kurulu’nda müze çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendiren açıklamalarda bulundu.

13 Milyon TL

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin beraber yürüttüğü ‘’Panorama 1919 Müzesi’’ ile alakalı çalışmada olması gereken düzenlemelerin yapıldığını söyleyen genel sekreter yardımcısı Mustafa Yurt, projenin peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından, mali kaynağın ise Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılandığını belirtti. Toplam proje tutarı ise 13 milyon TL olduğu söylendi. Ayrıca “Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atütürk’ün bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne giden süreçle bütünleştirip ziyaretçilere zamanda yolculuk yaptıracak olan Panorama 1919 Müzesi inşaatı tamamlanmıştır. Panaroma 1919 Müzemiz dijital ve diagromik olmak üzere 2 ana bölümden oluşmaktadır. Diagromik bölümde Türkiye’nin en büyük yağlı boya tablosu bulunmaktadır. Bu tablo, Mustafa Kemal Atatürk’ün dikmen Sırtları’nda Seymenler tarafından karşılanışını simgelenmektedir. O tablonun önündeki objeler de tamamlanmış durumdadır.''




Raylı sistemde Gar-Üniversite arası ve Gar-Tekkeköy arası çalışmaların bittiği ve hizmete girdiğini söyleyen Mustafa Yurt, şubat ayı sonuna kadar ihaleye çıkılıp mayıs ayı gibi de inşaatına başlanması planlanan 3.etab olan Üniversite- Üniversite Yaşam Merkezi raylı sistem yolunun  6.4 km’lik bölümün yapılmaya çalışıldığı bilgisini verdi. Üniversite-Taflan ve Tekkeköy- Havalimanı arası çalışmalarında fizibilite hazırlıklarının devam ettiğini belirtti. 
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunPanorama Müzesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.