banner388
banner390
banner410
banner408

OMÜ Tıp Öğrencileri Protesto Edildi

Yayınladıkları 'Kılçık' adlı mizah dergisinde hemşirelere hakaret ettiği gerekçesiyle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri protesto edildi .

banner269

OMÜ Tıp Öğrencileri Protesto Edildi

Yayınladıkları 'Kılçık' adlı mizah dergisinde hemşirelere hakaret ettiği gerekçesiyle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri protesto edildi .

24 Haziran 2016 Cuma 16:14
OMÜ Tıp Öğrencileri Protesto Edildi

Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Öğrencilerinin hazırlamış olduğu 'Kılçık' adlı mizah dergisinde bazı bölümlerin hemşirelere hakaret içerdiği öne sürülerek Sağlık-Sen Samsun Şubesi, OMÜ Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü, OMÜ Çocuk Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ve Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanlığı tarafından protesto edilerek kınandı. 
OMÜ Tıp Fakültesi önünde düzenlenen basın açıklamasında Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, OMÜ Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Şebnem Kayan, OMÜ Çocuk Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Yeşim Ateş, Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanı Rahşan Yılmaz ve çok sayıda hemşire yer aldı.
Sağlık-Sen Samsun Şubesi adına basın açıklaması yapan Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Keskin, "OMÜ öğrencileri tarafından sözde mizah amacıyla düzenlenen dergide hemşirelerin ve hemşirelik mesleğinin onurunu çiğnemiş, bir meslek grubuna mizah adı altında kimlik saldırısı yapılmıştır. Gelecekte doktor olarak insanlara sağlık hizmeti verecek olan ve etik kurallara bağlı olması gereken bu kişilerin hazırladıkları dergiyi ve mizah anlayışlarını protesto ediyor ve kınıyoruz" şeklinde konuştu.
Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanı Rahşan Yılmaz yapmış olduğu açıklamada, "Tıp Fakültesi öğrencilerinin yayınladığı 'Kılçık' dergisindeki ankette hemşirelere ithafen mizah adı altında 'hemşireler doktorların rüyası, sevgilileri, talibi, evlilik için aday rezervi' gibi cümleleri meslek ahlakına uygun bulmuyoruz. Bu yazıyı yazan ekibi kınıyoruz. Türk Hemşireler Derneği Samsun Şubesi olarak hukuksal süreci başlatmış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.
OMÜ Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Şebnem Kayan ve OMÜ Çocuk Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Yeşim Ateş'in yaptığı ortak açıklamada, "Hemşirelik Hizmetleri Müdürlükleri olarak kliniklerde çalışan meslektaşlarımızın şikayeti ve uyarısı üzerine intörn doktorların Mayıs 2016 tarihinde yayınladıkları 'Kılçık' dergisini okuduk. Arkadaşlarımızın hassasiyetini ve rahatsızlığını çok haklı bulduk" şeklinde konuştular.
 

Son Güncelleme: 24.06.2016 16:27
Anahtar Kelimeler:
OmüProtestoHemşire
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.