banner388

OMÜ Rektörü: Mesele insan kalabilmekte

Samsun OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, “Hayatta en büyük başarı, her türlü sıkıntı ve badireye rağmen insan kalabilmek ve bu erdemi kaybetmeyi de göze alarak gösterebilmek. Bunu yitirmiş bir insan kendine saygısını da yitirmiştir, iç dünyası vahim boyuttadır. Sahip olduğu makamın, paranın, zenginliğin hiçbir değeri ve önemi yoktur" diye konuştu.

OMÜ Rektörü: Mesele insan kalabilmekte

Samsun OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, “Hayatta en büyük başarı, her türlü sıkıntı ve badireye rağmen insan kalabilmek ve bu erdemi kaybetmeyi de göze alarak gösterebilmek. Bunu yitirmiş bir insan kendine saygısını da yitirmiştir, iç dünyası vahim boyuttadır. Sahip olduğu makamın, paranın, zenginliğin hiçbir değeri ve önemi yoktur" diye konuştu.

27 Nisan 2017 Perşembe 10:16
OMÜ Rektörü: Mesele insan kalabilmekte

Samsun Haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Veteriner Fakültesi Öğrenci Topluluğu Başkanlığının organize ettiği buluşmalar kapsamında öğrencilere seslendi. Rektör Öğrenci Buluşması Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Dünya Veterinerler Haftası nedeniyle yapılan buluşmada OMÜ Rektörü Bilgiç kendi akademik hayatında yaşadığı zorlukları anlatarak öğrencilere altın tavsiyelerde bulundu. OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, "Hakikaten çok yoğun bir program içerisinde bilhassa meslektaş adaylarımızdan gelen böyle bir talebi reddetmek benim için mümkün değildi. Zaten üniversitenin Rektörü olarak bütün çalışan ve öğrencilerimizle bulduğumuz her fırsatı değerlendirerek onlarla iç içe olmak, kendilerinin yaşadıklarını birlikte hissetmek, görmek ve dolayısıyla da bunlardan çıkardıklarımızla da OMÜ’yü daha ileriye taşıma gayretindeyiz. Anadolu’nun en ücra köşelerinde çok büyük zorluklarla yetişmiş kişiler bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olabilmekte. Bu gerçekten önemli bir konu. Buradan hareketle şunu rahatlıkla düşünebiliriz: İçinde bulunduğunuz şartların zorluğu sizin başarılı olmanıza mâni değil. Zira kişinin hayatı, hayalleri ile anlam kazanıyor. Allah insana birçok meziyet vermiş. Aklımız, kâinatın yaratılışındaki kanunları algılayabilecek kapasitede. Keşfetme, yeni şeyler ortaya koyma gücüyle de diğer canlılardan ayrılıyoruz. Sahip olduğumuz iradeyle devamlı bir gelişim ve değişim gösterebilme gücüne sahibiz. Günümüzde dünya çok büyük bir yarış ve rekabet içinde. İşte iradesini bu yönde kullanan toplumlar diğer toplumların önüne geçebiliyor. O zirvede kalabilmek daha fazla çabanın gösterilmesi ile mümkün oluyor. Bizler de bu çerçeveden baktığımızda ülke ve millet olarak bu gerçekliğin farkındalığı ve bilinciyle daha çok çalışmalı ve zamanı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Yaşanan bu rekabet konjonktüründe aklınızı kimseye teslim etmeden ve irademizi ipotek ettirmeden ülke ve milletimizin birlik-beraberliğini, dirlik ve esenliğini sürekli gözetip bu amaçlar doğrultusunda yolumuza devam etmeliyiz. Birlikte yaşayabilmemize olanak tanıyan unsurlara odaklanmalılıyız. Çok küçük nüansları temel ayrılık meselesi hâline getirip enerjimizi tüketmek, toplumun geleceği açısından çok büyük riskler taşımaktadır" dedi.

Zorluklara göğüs germenin insana güç kattığını vurgulayan Rektör Bilgiç, "Sorumluluklarınızı yerine getirmemeniz kendinize yapacağınız en büyük kötülük. Her türlü engele rağmen başarılı olmanızdaki en büyük unsur sizsiniz. Mazereti dışarıda aramak işin kolay yönü. Zaten bizler toplum olarak böyle bir bakış ve anlayışa eğilimliyiz. O zaman sorunlara boğulmaktan kurtulamayız. Önemli olan daha zor şartların içerisinde kendinize bir yol bulup gereğini yaparak başarılı olabilmek. Bu davranış da zaten size önemli bir bağışıklık ve güç kazandıracaktır. Kaldı ki bu güç ve bağışıklık önünüze çıkacak başka engelleri aşmanızda kilit rol oynayacak. Hayatta en büyük başarı, her türlü sıkıntı ve badireye rağmen insan kalabilmek ve bu erdemi kaybetmeyi de göze alarak gösterebilmek. Bunu yitirmiş bir insan kendine saygısını da yitirmiştir, iç dünyası vahim boyuttadır. Sahip olduğu makamın, paranın, zenginliğin hiçbir değeri ve önemi yoktur" diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 27.04.2017 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet kanar 2017-04-27 11:29:19

sayın rektörümüze bu düşünce ve fikirlerinden dolayı teşekkürlerimi ve kendisinden yönetiminden gurur duydugumuzu dile getirmek istiyorum....iyiki varsınız sayın hocam....