banner388

OMÜ'de Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi Konferansı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, OMÜ’lü Öğrencilerle Buluştu

OMÜ'de Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi Konferansı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, OMÜ’lü Öğrencilerle Buluştu

18 Mayıs 2016 Çarşamba 17:25
OMÜ'de Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi Konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde bulunan Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Öğrenci Konseyi tarafından ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ konu adı altında konferans düzenlendi. Samsun’un Çarşamba ilçesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde bulunan Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi'nde yapılmış olan konferansa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Şeref Malkoç, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile üniversite öğrencileri katıldı.
Programın açılış konuşmasında sözlerine katılımlarından dolayı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Şeref Malkoç’a teşekkürlerini sunmuş olan Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, kısa bir konuşma yapmıştır.
Tiftik’in konuşmasının ardından ise yeni Anayasa ve başkanlık sistemi konusunda öğrencilere bilgilerini aktaran Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ise Şeref Malkoç, “Buradaki çoğu öğrencimiz Hukuk Fakültesinde okumakta. Hukuk ile iç içesiniz. Türkiye şu an öyle bir durumdaki Türkiye artık bu Anayasa’ya sığmıyor. 21. yüzyıla doğru girerken bu Anayasa bizim ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. Onun için yeni Anayasa istiyoruz. 1982 yılında yapılan Anayasa’nın ne şartlar altında yapıldığını birçoğunuz duymuşsunuzdur. Peki, bu şartlar altında yapılan Anayasa’nın ne sorunu vardır? Meşruiyet sorunu vardır. Malulen sakat doğmuş bir Anayasa’dır. Darbe Anayasası’dır. İnşallah milletçe bu Anayasa’yı değiştireceğiz. Türkiye’yi büyük güce taşıyan Anayasayı hep birlikte yapacağız inşallah” şeklinde konuştu. Başdanışman Malkoç’un konuşmasının sonrasında soru-cevap bölümüne geçilip üniversite öğrencilerinin sorularının ardından ise program sona erdi.
 

Son Güncelleme: 07.06.2016 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2016-05-18 19:29:04

sende sakat doğmuş birirsin.