banner388

OMÜ'de Türk Bayramı

Uluslararası İlişkiler Biriminin desteğiyle OMÜ’de okuyan Türkmenistan uyruklu öğrenciler, bir etkinlik düzenledi.

OMÜ'de Türk Bayramı

Uluslararası İlişkiler Biriminin desteğiyle OMÜ’de okuyan Türkmenistan uyruklu öğrenciler, bir etkinlik düzenledi.

22 Mart 2017 Çarşamba 19:48
OMÜ'de Türk Bayramı

Samsun Haber - "Türkmenistan'da Sağlık-İlham Yılı ve Bahar Bayramı" adı altında Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte; Türkmenistan Ankara Başkonsolosu Murat Akmammedov, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya, UZEM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Akça, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci yer aldı.

“Türk Cumhuriyetlerinin ortak kültürü"

Protokol konuşmaları yapılan etkinlikte Türkmenistan Ankara Başkonsolosu Murat Akmammedov, "Bahar bayramı olan Nevruz, Türk Cumhuriyetlerinden oluşan geniş bir coğrafyanın ortak kültürüdür. Barış, sevgi, kardeşlik gibi değerleri hatırlatan bu bayram hepinize kutlu olsun" dedi.


"Biz bir milletiz, bir olacağız"

Türkmenistan'dan Ondokuz Mayıs Üniversitesine gelen konuklara ve öğrencilere "Ülkemize hoş geldiniz" diyen Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizlere baktığımda aslında bir olduğumuzu görüyorum. Tarihimiz, dilimiz, dinimiz, damarlarımızda dolaşan kanımız bir. Aramızda kilometrelerce yol, çizilmiş suni sınırlar olsa da bunların hiçbir önemi yok. Çünkü biz sizinle bir milletiz ve bundan sonra da bir olacağız."


"Yeniden dünya tarihini yazan ve belirleyen millet olacağız"

OMÜ'deki uluslararası öğrencilerle yakından ilgilendiğini ve gözlemlediğini kaydeden Doç. Dr. Menderes Kabadayı, "Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı olarak da gördüğüm bir şey var. Etnik kökeni, dini, dili ne olursa olsun ülkemize gelen kardeşlerimiz bizi umut kapısı olarak görüyorlar. Özellikle Türk kökenli kardeşlerime şunu söylemek istiyorum. Ülkemizin adı ne olursa olsun biz bir olduğumuz sürece, yeniden dünyaya yön veren, dünya tarihini yazan millet olmaya devam edeceğiz. Buna bizden çok dünyadaki mazlum ve mağdurların ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkmenistan'ın kültürünün, tarihi eserlerinin ve ekonomisinin tanıtıldığı video gösterimi yapıldı.

Son Güncelleme: 22.03.2017 19:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.