banner388

OMü'de öğrenciler ceviz aşılaması yaptı

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde öğrencier bahçe eğitimi kapsamında ceviz aşılaması yaptı.

OMü'de öğrenciler ceviz aşılaması yaptı

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde öğrencier bahçe eğitimi kapsamında ceviz aşılaması yaptı.

28 Nisan 2017 Cuma 14:21
OMü'de öğrenciler ceviz aşılaması yaptı

Samsun Haber - Samsun OMÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri dersleri uygulamalı yapıyor. OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 3. sınıf öğrencileri Meyve Çoğaltma Tekniği dersinde bahçeye çıkarak ceviz aşılaması yaptı. Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan Ali Taflan isimli çiftçinin bahçesine giden öğrenciler burada OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Serdar'dan eğitim aldı.


OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Serdar yaptığı açıklamada "Bu bahçede daha önce aşılı fidanla ceviz bahçesi kurulmuş. Aşılı fidanlarla dikim yapılmış ancak bazı fidanların meyve kalitesi iyi olmamış. Bazıları ise aşısız çıkmış. Bizden değiştirme aşısı yapmamızı talep ettiler. Biz de bugün dersimizi burada yapıyoruz. Cevizdeki değiştirme aşısında 'kanama' olayı büyük bir sorun. Dolayısıyla aşıdan en az 15-20 gün önce aşı yapılacak ağaçta tepe kesimi yapılmasını tavsiye ediyoruz. Öğrencilerimize bizzat arazide bu işi öğretmeye çalışıyoruz. Bu bilgiler sadece derslerde öğretildiği zaman akılda kalıcı olmuyor. Zamanla unutulabiliyor. Ancak yerinde bizzat uygulayarak öğrendiklerinde bilgiler daha kalıcı oluyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.