banner388
banner390
banner410
banner408

OMÜ'de İmzalar Atıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Valiliği arasında “Eğitimde İşbirliği Protokolü” imzalandı.

banner269

OMÜ'de İmzalar Atıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Valiliği arasında “Eğitimde İşbirliği Protokolü” imzalandı.

22 Şubat 2017 Çarşamba 17:14
OMÜ'de İmzalar Atıldı

Protokol imza töreni İlkadım Belediyesi Ihlamur Kafede gerçekleşti. 3 kurum arasında imzalanan protokol ile birlikte Milli Eğitime bağlı eğitimciler ve her yaştan öğrencinin üniversitede eğitim-öğrenim görmesi hedefleniyor.
Protokol imza töreninde ilk konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, eğitimde ilk önce niteliğin değişmesi gerektiğini belirterek, “OMÜ ile birlikte bütün okul kademelerini kapsayacak şekilde geniş çapta bir eğitimde işbirliği protokolünü bugün imzaladık. Eğitimde değişim önemli. Değişimi kurgulayabilmek için de zihniyet değişimine ihtiyaç var. Bu protokol aslında bir zihniyet değişiminin ifadesi olarak da algılanmalıdır. Üniversitemiz Samsun’da bilim alanında otoriter bir kurum. Biz Milli Eğitim kurumu olarak üniversitemizin bu eğitim potansiyelinden ve tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Bu anlamda amacımız aslında ilişkilerimizi geliştirmektir. Eğitimde Türkiye’de nitelik sorunu var. Bu bir yönüyle öğrenci niteliğini bir yönüyle de öğretmen niteliğini çağrıştırıyor. Bu nitelikleri arttırmaya yönelik çalışmalarda üniversite hep olmak zorundadır. Bu protokol ile birlikte özellikle öğretmenlerimizin üniversitemizin yetkin insanlarının eşliğinde 21. yüzyılın temel becerilerini kazanması noktasında hizmet edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Rektör Bilgiç: “Üniversite olarak bölgeye yararlı olmak istiyoruz”
Üniversite olarak Samsun’a faydalı işlere imza atmak istediklerini belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Göreve geldiğimiz günden bu yana biz artık üniversite olarak bulunduğumuz bölgeye yararlı olmak istiyoruz. Ürettiklerimizle, insan kaynaklarımızla bu bölgeye yararlı olamadıktan sonra Türkiye’nin genelinde iddialı olma şansımızın olmadığını düşünüyorum. Samsun imkanlarının, üniversite imkanlarının bütünleşerek Samsun’a çok daha yarara dönüşen açılımlar sağlamamızın mümkün olduğunun farkındayız. Bugün imzalayacağımız işbirliği protokolü ile aslında bugüne kadar parça parça yapmakta olduğumuz ilişkilerin bütün halde Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte kayıt altına alınmasından ibarettir. Biz üniversite adayı olmaya yaklaşmış öğrencilerimizin doğru tercih yapmalarının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Çünkü iyi puanlarla Tıp Fakültemizi tercih eden öğrencilerimizin dahi önemli bir kısmında yanlış tercih yapmış olmalarından kaynaklanan kayıpları yaşayarak gördük. Bu nedenle yapılan işbirliği ile öğrencilerimizin doğru tercih yapabilmelerinin kolaylaştırılması, içlerinden araştırma ruhu olanların bu fırsatı yakalamaları ve üniversitenin her türlü laboratuvar ve kütüphane imkanlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğrencilerin de kullanımına açılmış olmasını mümkün kılıyoruz. Herkes için hayırlı olsun” diye konuştu.

Vali Şahin: “Öğrenciler daha nitelikli eğitim alacaklar”
Protokolün ardından öğrencilerin ve eğitimcilerin daha nitelikli bir eğitim alacaklarının altını çizen Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, “OMÜ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ‘Eğitimde İşbirliği’ protokolü imzaladı. Protokolde çok önemli maddeler var. Öğretmenlerin, okul yöneticilerinin ve diğer personellerin yüksek lisans ve doktora almalarında üniversiteden destek alabilecekler. Öğrencilerin daha nitelikli eğitim almaları sağlanacak. Kamuda bazı işlerin başarıya ulaşması için sıkça tekrar ve takiple başarılabilir. Bizim toplumun en çok ihtiyaç duyduğu eğitimin üniversite ile iç içe yapmak gerçekten çok önemli bir olay. Biz ‘Tabiatta Ders Var’ projesini de üniversite ile birlikte yaptık. O projede öğrencileri tabiata götürerek doğa ortamında ders işlemelerini sağlıyorduk. Üniversite ile birlikte cerrahi aletler konusu hakkında da birlikte çalışıyoruz. Bir önceki projelerde olduğu gibi bu projenin de başarılı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen arasından Eğitimde İşbirliği Protokolü imzalandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.