banner388

Olimpiyatların Delegasyon Başkanları Samsun’da Toplandı

Samsun 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları (Deaflympics) Delegasyon Başkanlarının toplantısı Samsun’da yapıldı.

Olimpiyatların Delegasyon Başkanları Samsun’da Toplandı

Samsun 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları (Deaflympics) Delegasyon Başkanlarının toplantısı Samsun’da yapıldı.

20 Şubat 2017 Pazartesi 16:29
Olimpiyatların Delegasyon Başkanları Samsun’da Toplandı

Samsun Haber- Sheraton Otel’de düzenlenen toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Yakup Ümit Kihtir, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, olimpiyatlara katılacak olan ülkelerin temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Organizasyona katkı vermeye devam edeceklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bakanlığımızın yapmış olduğu bu organizasyona katkı veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Uluslararası organizasyonun Samsun’da yapılıyor olması spor organizasyonları adına Samsun’un seviyesini üst seviyelere çıkartacaktır. Dolayısıyla bu organizasyona Samsun’un ev sahipliği yapmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

Deaflympics oyunların en iyisini yapacağız

Samsun’da Deaflympics oyunlarının en iyisini yapacaklarını ifade eden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, “Geçtiğimiz hafta ülkemizde Eyof Kış Olimpiyatları gerçekleştirildi. Güzel bir organizasyon oldu. Uluslararası organizasyonlar konusunda çok büyük tecrübe sahibi ülkemizde şimdiye kadar yapılan Deaflympics oyunlarının en iyisini yapacağız. Ülkemizde son yıllarda çok büyük organizasyonlar yapıldı. Birçok branşlarda dünya ve Avrupa şampiyonları çıktı. Samsun şehrimiz, valiliğimiz ve belediyemiz heyecanla bu organizasyonu bekliyor. En az sizin kadar sabırsızlıkla Temmuz ayını bekliyoruz. Dünyanın dört bir tarafından Samsun’da gelecek misafirlerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Olimpiyatlara her yönden hazırız

Olimpiyatlara her yönden hazır olduklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, “Olimpiyatlara teknolojik, sağlık, konaklama ve tesis yönünden hazırız. 109 ülkenin katılımı ile 21 branşta oyunlarımızı yapacağız. Golf ilk defa bu olimpiyatta yapılacak. Temmuz ayında sizleri, sporcularımızı ve teknik adamlarımızı Samsun’da misafir etmekten memnun kalacağız” şeklinde konuştu.

Olimpiyatlardaki misafirlerimiz Atatürk Havalimanında 15 Temmuz’un tatsızlığını yaşamışlar

15 Temmuz darbe girişimine bazı olimpiyat görevlilerin Atatürk Havalimanında şahit olduğunu ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, “23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları yaklaşık 2.5 yıldır yoğun bir çalışmanın neticesinde, önümüzde uzun bir süre varmış gibi değerlendirerek, 2017 yılına geldik. Geçen yıl misafirlerimizin Samsun’a gelişlerinde iğrenç bir darbe girişiminin hemen akabindeydi. Özellikle misafirlerimizin bazıları Atatürk Havalimanında o tatsızlığı yaşamış, duyamadıkları için sadece çevreden gördükleri telaşla beraber diğer insanlarla birlikte koşturmuşlar. Sonra da buraya gelip anılarını anlatmışlardı. 15 Temmuz’dan hemen sonra Türkiye’de sağlıklı bir istikrarın oturmuş olması hem biz Türk vatandaşları sevindirdi hem de yurtdışından Türkiye’ye gelip bu tarz organizasyonlarda bize katkı sağlayacak olan misafirlerimizin de daha güvenli bir ortamda kendilerini hissetmesi açısından bu durum bize memnuniyet verici olarak geri döndü”

Olimpiyatlara Türkiye’nin ve Samsun’un iyi hazırlıklar yaptığına vurgu yapan Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, “Türk hükümetinin olimpiyatlara iyi hazırlandığını gördük. Temmuz ayında yapılacak olan olimpiyat hem Samsun hem de Türkiye açısından çok iyi olacak”

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Toplantıya katılan Samsun’daki yerel basına yer ayırılmaması ve ayakta takip etmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Gökhan İçkilli

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.