banner388

OHAL Sonrasında Samsun’da Okullarda Bakın Ne Oldu

Alınan OHAL kararı sonrası, Samsun'daki okullarda otopark hizmetleri güvenlik gerekçesiyle yasaklandı.

OHAL Sonrasında Samsun’da Okullarda Bakın Ne Oldu

Alınan OHAL kararı sonrası, Samsun'daki okullarda otopark hizmetleri güvenlik gerekçesiyle yasaklandı.

08 Ekim 2016 Cumartesi 16:33
OHAL Sonrasında Samsun’da Okullarda Bakın Ne Oldu

15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu teröristlerce kalkışılan darbe girişimi sonrasında FETÖ'ye yönelik soruşturmaların selameti ve yapılan operasyonların başarılı olması amacıyla uygulamaya koyulan ülke genelindeki OHAL kararı gereğince okullarda hizmet veren otoparklarda araç girişleri güvenlik gerekçesiyle yasaklandı.

Okullara ait alanlarda örgün eğitim sonrası öğleden sonra saat 15.00 ila gece saat 22.00 arasında hizmet veren ve geliri ait olduğu okuldaki ihtiyaçlar için kullanılan otoparklarda 18 Temmuz'da yayınlanan Başbakanlık genelgesiyle OHAL kapsamında otopark hizmetleri güvenlik gerekçesiyle durduruldu. Okul yönetimleri, otopark  girişlerine ve okul çevresine astıkları ilanlarla otopark hizmetlerinin durdurulduğunu halka duyurdu. İlanda,18.07.2016 Tarih ve 29774 Sayılı Başbakanlık Genelgesi (OHAL) gereğince otoparkımız kapalıdır ifadelerine yer verildi.

Edinilen bilgilere göre, buralardan elde edilen gelir okulun ihtiyaçları ve okullarda öğrenim gören dar gelirli ailelerin çocukları için harcananıyordu. Alınan kararı, güvenlik açısından doğru ve yerinde bulan okul çalışanları diğer taraftanda bu uygulamayla okula gelir sağlayan otoparkların OHAL uygulaması kaldırılana dek hizmet vermeyeceğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
SamsunOtoparkOhal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.