banner388
banner390
banner410
banner408

Öğrenciler Kına Yakılarak Çanakkale’ye Uğurlandı

Samsun Canik İnönü Ortaokulu, Kur’an-ı Kerim dersinde başarılı olan 120 öğrenciyi kına yakarak Çanakkale’ye gönderdi.

banner269

Öğrenciler Kına Yakılarak Çanakkale’ye Uğurlandı

Samsun Canik İnönü Ortaokulu, Kur’an-ı Kerim dersinde başarılı olan 120 öğrenciyi kına yakarak Çanakkale’ye gönderdi.

03 Mayıs 2016 Salı 17:30
Öğrenciler Kına Yakılarak Çanakkale’ye Uğurlandı
‘’ ÇANAKKALEYE ECDADIMIZLA BULUŞMAYA GİTTİLER ‘’

Canik İnönü Ortaokulu, ortaokullarda seçmeli ders olarak öğrencilere okutulan Kur’an-ı Kerim dersinde 200 öğrenci arasında başarı sağlayan 120 öğrenciyi “Öğrencilerin Ecdatla Buluşması” adı altında Çanakkale gezisi ile ödüllendirdi. Seyahat öncesinde okul bahçesinde toplanan öğrenciler mehter marşı eşliğinde alana gelerek önce Kur’an-ı Kerim’i 3 kere öperek alnına koydu. Daha sonra aynı şekilde Türk bayrağını öperek alınlarına koyan öğrenciler ellerine kına yakılarak Çanakkale’ye uğurlandı.

‘’ AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÖSTERMEK ‘’

Neden böyle bir etkinlik yapma gereği duyduklarını açıklayan Din Kültürü Öğretmeni Ramazan Hatipoğlu, “ Okulumuzda seçmeli ders olan Kur’an-ı Kerim dersinde başarılı olan öğrencileri ödüllendirmek amacıyla Eylül ve Ekim aylarında bir hedef belirlemiştik. 'Kim Kur’an-ı Kerim’e geçerse veya kim okumasını güzelleştirirse yıl sonunda ödül olarak Çanakkale’ye götüreceğimizi' söyledik. Allah’a hamdolsun bugün 3 otobüs, 120 öğrenci, 24 veli ve 6 öğretmen ile birlikte bunu başardık. Amacımız hem birlik ve beraberliğimizi göstermek hem de orada çocuklarımıza 14-15 yaşlarındaki insanların inandıklarında neler başarabileceğini, vatanı bile kurtarabileceğini göstermektir. Milli birlik ve şuur oluşturmak ve Kur’an-ı Kerim’in hayatında olan insanların neler yapabildiğini görmeyi arzuladık ve bunun için böyle bir karar aldık. İnşallah hayırlı olur. Gider ve döneriz ” dedi.

‘’ VELİLER ETKİNLİKTEN MEMNUN ‘’

Öğrenciler ve veliler Çanakkale’de şehitliklere yapılacak ziyaretin çok anlamlı ve heyecan verici olduğunu belirterek oraları görmek için sabırsızlandıklarını ifade ettiler.

150 kişilik kafile düzenlenen programın ardından dualarla Çanakkale’ye doğru yola çıktılar.

              
Son Güncelleme: 03.05.2016 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.