banner388

O terzi hem çalıyor hem dikiyor

Samsun’da terzilik yapan bir vatandaş mesleğinde yeni bir farklı bir yönteme başvurdu

O terzi hem çalıyor hem dikiyor

Samsun’da terzilik yapan bir vatandaş mesleğinde yeni bir farklı bir yönteme başvurdu

26 Nisan 2017 Çarşamba 14:23
O terzi hem çalıyor hem dikiyor

Samsun Haber - İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde kendine ait küçük bir terzi dükkanı olan Bilal Katkıcı, değişik bir metod uyguluyor.

Peygamberlik mesleği olarak tanımlıyor

Mesleğini icra ederken bir taraftan da saz çalan terzi Bilal Katkıcı iki işi birden yaparak görenlerin dikkatini çekiyor. Mesleğe çocuk yaşlarda başlayan Katkıcı, terziliği peygamber mesleği olarak tanımlıyor. 

Bilal Katkıcı, Ben de bu mesleği yapmaktan gurur duyuyorum. Ancak günümüzde insanlar sanata değil paraya değer veriyor. Bu sebeple çırak bulmakta zorlanıyoruz. 18 yaşında bir delikanlı gelip bizim yanımızda çalışıp yetişmek istemiyor. Bir çoğu zaten iş beğenmiyor. Artık bazı insanlar kolay yoldan ve iş yapmadan para kazanmanın peşine düşmüş. Ne helali gözeten var ne de haramı” dedi.

'Şimdi her çaldığımda mutlu oluyorum'

Saz çalmaya heves sonrası başlama kararı alan Bilal Katkıcı, zamanla tutku haline gelen saz çalma işlevini “Şimdi her çaldığımda mutlu oluyorum. Her gün dükkanımda çalarım. O saz çalma düşüncesi aklıma geldiğinde bir yandan saz çalar bir yandan da işimi yaparım. Özellikle gelen müşterilerime saz çalıp türküler söylerim” diye konuştu..
 

Son Güncelleme: 26.04.2017 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.