banner388

Mithat Paşa Lisesi kararına tepki

Samsun’un köklü liselerinden olan Mithat Paşa Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarının başka bir yere taşınmaması için verdikleri tepkinin bazı gruplar tarafından siyasi propaganda olarak yansıtılmasına tepki göstererek onlara karşı çıktı.

Mithat Paşa Lisesi kararına tepki

Samsun’un köklü liselerinden olan Mithat Paşa Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarının başka bir yere taşınmaması için verdikleri tepkinin bazı gruplar tarafından siyasi propaganda olarak yansıtılmasına tepki göstererek onlara karşı çıktı.

26 Ağustos 2016 Cuma 18:38
Mithat Paşa Lisesi kararına tepki

1928 yılında faaliyete giren Mithat Paşa Anadolu Lisesi, yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Feza Berk Koleji binasına taşındı. Lisenin yerine de "15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu" açıldı.
Bu durumdan rahatsız olan bazı öğrenciler, eski öğrenciler ve veliler, okul bahçesinde toplanarak okullarının taşınmaması için imza kampanyası başlattılar. “Okulumu Kapatma” yazılı pankart ile tepkilerini gösteren öğrenciler, eğitimlerine kendi okullarında devam etmek istediklerini ifade ettiler. Okul binasına gelen birçok grup da öğrencilere destek vermeyi öne sürerek basın açıklamaları yaptılar. Grupların yaptığı bazı açıklamalara öğrenciler tepki gösterdi.
Öğrencilere destek vermek için okula gelen Samsun Eğitim Derneği Başkanı Emin Kırbıyık ve dernek üyeleri, öğrencilere destek vermek istediklerini belirterek basın açıklaması yapmak istedi. Yapılan basın açıklamasında kullanılan ifadelerden rahatsız olan öğrenciler, açıklamayı kabul etmediklerini belirttiler. Basın açıklamasında yer alan ifadelerle aynı görüşte olmadıklarını vurgulayan öğrenciler, basın açıklamasının yok sayılmasını istediler. Bu görüş ayrılıklarının arından öğrenciler ile dernek üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
“Bu işe din ve dili karıştırmanın bir anlamı yok”
Açıklamanın ardından söz alan veli Mustafa Beşir, “Ben veli olarak işimi gücümü bıraktım buraya geldim. Sırf okul taşınmasın diye. ‘Din, dil’ gibi herhangi başka bir şeyle ilgili propaganda yapılacaksa ben buna karşıyım. Bizim dinimiz İslam’dır. Bu işe din ve dili karıştırmanın bir anlamı yok. Burada tek bir amaç vardır. O da okulun taşınmamasıdır” diye basın açıklamasından duyduğu rahatsızlığı belirtti.
“Böyle bir basın açıklamasını kabul etmiyoruz”
Geçmiş dönemlerde mezun olan Burcu Büyük de açıklamada yer alan ifadelerden rahatsız olduklarını belirterek, “Bizim derdimiz sanki imam hatipmiş gibi yansıtılıyor. Bizim derdimiz bu değil. Buraya başka bir lise de açılsa biz hangi ihtiyaç doğrultusunda açılacağını ve okulumuzun neden taşındığını soracağız. Bizim derdimiz bu. Burada bu şekilde yanlış bir algı yaratılmak için uğraşılıyor. Konuyu saptırmaya çalışıyorlar. Bizim isteğimiz okulumuz taşınmasın, yerine açılacak okulun diğer binaya taşınmasını istiyoruz. Bu yapılan basın açıklamasını kabul etmiyoruz. Bizi yansıtan bir basın açıklaması değildir. Herkes kendi ideolojisine konuşmaya başladı. Bizim ideolojimiz yok. Biz burada siyasetten bahsetmiyoruz. İmam hatip lisesi de dahil herhangi bir şeye karşı değiliz. Okulumuza dokunulmaması için buradayız. Basın açıklamasındaki ‘kindar ve dindar’ ile ‘imam hatipleri burada istemiyoruz’ söylemleri bizi rahatsız etti. Böyle bir açıklamayı kabul etmiyoruz. Bizim tek derdimiz okulumuzun taşınmamasıdır” diye konuştu.
Öğrenciler, yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından okulun önünde imza toplama işlemine devam etti. Diğer yandan öğrenciler okullarının başka bir yere taşınmaması için imza toplarken, okuldaki dokümanlar kamyona yerleştirilerek yeni binaya sevk edildi.
Öğrenciler topladıkları imzaları Samsun Valiliği’ne ve okul yönetimine iletecek.
 

Son Güncelleme: 26.08.2016 19:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.