banner388

Minikler Küçük Yaşta Hayatı Öğreniyor

Samsun’da anaokulu öğrencileri, hem gelenekleri yaşatmak hem de hayatı öğrenmek için “pazarcı” oldu. Semt pazarında satış yapan minik pazarcıları yine minik ‘’zabıta’’lar denetledi.

Minikler Küçük Yaşta Hayatı Öğreniyor

Samsun’da anaokulu öğrencileri, hem gelenekleri yaşatmak hem de hayatı öğrenmek için “pazarcı” oldu. Semt pazarında satış yapan minik pazarcıları yine minik ‘’zabıta’’lar denetledi.

03 Mayıs 2016 Salı 14:07
Minikler Küçük Yaşta Hayatı Öğreniyor
‘’ MİNİK PAZARCILAR SATIŞLARDAN MEMNUN ‘’

Minik çocukların satış yaptığı pazara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Minikler satmaya çalıştıkları ürünleri bağırarak tanıtmaya çalıştılar. Etkinlikten keyif aldıklarını belirten minikler, pazarda satış yapmanın çok güzel olduğunu ve ürün satışlarının iyi olduğunu söylediler.

‘’ ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZDİR ‘’

Etkinliğin açılışı öncesi konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “ Konu çocuklarımız olunca, konu geleceğimizdir. Çünkü yarınların ülkemizi, ilimizi, Türkiye Cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz bu yavrularımızın en iyi şekilde eğitilmesi, bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde anlayışının geliştirilmesi noktasında bizde Atakum Belediyesi olarak yerel bazda destek veriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu desteğimiz artarak devam edecektir. Atakum Belediyesi sadece fiziki belediyecilik yapmıyor. Belediyemiz gerek milli eğitimin okullarına, gerekse diyanetimizin camilerine, kuran kurslarına ciddi anlamda halkımızın ihtiyaç duyduğu mekanlara fiziki iyileştirmeler ve destekler vermeye devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu desteğimiz artarak devam edecektir. Çünkü Atakum halkı her şeyin en iyisini ve en güzelini hak ediyor ” dedi.

‘’ PAZAR YERLERİ BİZİM AHLAKIMIZIN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR ‘’

Pazar yerlerinin Türk kültüründe önemli bir yerinin olduğunu ifade eden İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, “ Pazar yerleri bizim ahlakımızın bir nevi somut örnekleridir. ‘Ben siftahı yaptım, komşum daha yapmadı. Mümkünse oradan alın’ kültürünün en bariz, yavrularımızın da bizzat burada pratik yapacağı mekandır. Böylesi güzel bir olayı hayata geçiren herkesi kutluyorum. Bu yavrularımız bugün hayatlarında kalıcı bir şekilde üretimin, paylaşımın ve geleneksel Türk İslam ahlakının pazara yansımasını bizzat yaşanmasının somut deneyimini bize gösterecekler ” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından pazarın açılış kurdelesi kesildi.

       
Son Güncelleme: 03.05.2016 14:15
Anahtar Kelimeler:
Pazar YeriMiniklerZabıta
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.