banner388

Meteoroloji Uyarıyor

Meteoroloji'den Gelen Açıklamaya Göre Pazar Gününe Kadar Sürecek Yağışlara Karşı Dikkatli Olunmalı

Meteoroloji Uyarıyor

Meteoroloji'den Gelen Açıklamaya Göre Pazar Gününe Kadar Sürecek Yağışlara Karşı Dikkatli Olunmalı

03 Mayıs 2016 Salı 14:48
Meteoroloji Uyarıyor
HAVA SICAKLIĞI 4-8 DERECE DÜŞÜYOR

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi(BTUM), yağmurlu bir döneme girildiği haberini vererek, “Bu hafta şemsiyelerinizi yanınızdan ayırmayın” uyarısında bulundu. 

ŞEMSİYELERİNİZİ YANINIZDAN AYIRMAYIN

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü BTUM, son hava tahminleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Bölgemiz, bugün akşam saatlerinden itibaren Akdeniz’den nem kazanmış ancak soğuk karakterli hava kütlesinin etkisine girecek. Pazar gününe kadar aralıklarla devam edecek yağışların yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Bugün akşam saatlerinde bölgemizin batısında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların özellikle Kastamonu ve Çorum çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm) olacağı, yarın da bölge geneline yayılacağı ve yağışların Pazar gününe kadar yer yer kuvvetli olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.
Serin ve yağışlı hava sisteminin hafta başına kadar etkili olmasıyla, bölge (Orta Karadeniz) geneline toplamda 50-100 mm civarında yağış düşmesi bekleniyor. Önümüzdeki 5 gün içinde 1 aylık yağış miktarına ya da fazlasına ulaşılması beklenmektedir” denildi.

SEL VE SU BASKINLARA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI

Soğuk hava kütlesinin etkisiyle sıcaklıkların 4 ila 8 derece civarında düşerek mevsim normallerinin altında seyredeceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani lokal sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ile kuvvetli rüzgarın neden olabileceği çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye edilmektedir. Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların önüne geçilmesi, gerekli durumlarda internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi açısından yarar sağlayacaktır.
 
 
Son Güncelleme: 03.05.2016 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.