banner388

Mehmetçik Vakfı’na Anlamlı Bağış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı’na bağış yapan iş adamı Yaşar Dağdelen’e vakfa yaptığı bağışlara istinaden Vakıf Altın Plaketi ve Beratı verdi. 

Mehmetçik Vakfı’na Anlamlı Bağış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı’na bağış yapan iş adamı Yaşar Dağdelen’e vakfa yaptığı bağışlara istinaden Vakıf Altın Plaketi ve Beratı verdi. 

10 Şubat 2017 Cuma 18:10
Mehmetçik Vakfı’na Anlamlı Bağış

Samsun Haber - TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Dr. Emekli Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, Mehmetçik Vakfı’nın kuruluş amacının TSK’da yaptığı vatan hizmeti esnasında şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere belirlenen esaslara göre ölüm ve maluliyet yardımı yapmak olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bugüne kadar Mehmetçik Vakfı tarafından 44 bin 504 kişiye toplam 620 milyon 906 bin 252 TL yardım yapıldı ve halen 8 bin 770 kişiye aylık ortalama 6 milyon 800 bin TL yardım yapılmaktadır. Yapılan bu yardımların gelir kaynağı menkul, gayrimenkul ve kurban bağışlarından elde edilen gelirlerden oluşmaktadır. Ayrıca 2017 yılından itibaren Vakıf Mütevelli Heyetinin kararı doğrultusunda şehitlerimizin anne, baba ve eşlerine, anneler ve babalar gününde olmak üzere 500 TL nakdi yardım yapılacaktır. Vakfa yaptıkları bağış nedeniyle Poelsan Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Dağdelen’e Mehmetçik Vakfı adına teşekkür ediyorum. Bu davranışın diğer kuruluşlara da örnek teşkil etmesini temenni ediyorum” dedi.

İş adamı Yaşar Dağdelen’de, “Yaptığımız küçük bağışa karşılık bizlere altın plaket veren TSK Mehmetçik Vakfı’na kuruluşumuz adına teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki birlikteliğimiz her zaman olduğu gibi devam edecektir. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile şehitlerimize rahmet, geride kalan gözü yaşlı ailelerine başsağlığı, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2017-02-10 21:28:51

Her vatanperver zenginin yapması gereken de budur Allah verdiklerinin 2 katını onlara versin inşallah