banner388

Mehmet Özdağ'dan Referandum Çağrısı

Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Samsun Şubesi Başkanı Mehmet Özdağ, referandum hakkında yaptığı basın açıklamasında, “Özgürlüğün bedeli halkın sürekli tetikte olmasıdır’ sözü ile halkımızı özgürlüklerine sahip çıkmaya ve referanduma hayır demeye çağırıyoruz” dedi.

Mehmet Özdağ'dan Referandum Çağrısı

Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Samsun Şubesi Başkanı Mehmet Özdağ, referandum hakkında yaptığı basın açıklamasında, “Özgürlüğün bedeli halkın sürekli tetikte olmasıdır’ sözü ile halkımızı özgürlüklerine sahip çıkmaya ve referanduma hayır demeye çağırıyoruz” dedi.

25 Şubat 2017 Cumartesi 15:31
Mehmet Özdağ'dan Referandum Çağrısı

Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Samsun Şubesi’nde Ordu, Amasya, Sinop ve Çorum temsilcilerinin de katılımıyla şube koordinasyon toplantısı yapıldı. EMO Samsun Şubesi Başkanı Mehmet Özdağ, referandum hakkındaki kararlarını bir bildiri ile açıkladı.

“Referandum Sürecinde Sessiz Kalamayız” 

Elektrik Mühendisler Odasının Kamu Kurumu niteliğinde bir meslek odası olduğunu ve odanın yöneticilerinin hakim gözetiminde yapılan seçimlerle belirlendiğini söyleyen Başkan Özdağ, “Odamız bu yapısı bir demokratik kitle örgütüdür ve anayasa referandumuna sessiz, duyarsız kalamaz” dedi.

“Hayır Denilmezse OHAL Şartları Olağanlaşacak”

Özdağ, AKP’nin 18 maddeden oluşan Anayasa değişiklik paketinin dikkatli incelendiğinde anayasanın 70 maddesini etkilediğini vurguladı. Bu anayasa değişiklik talebine “hayır” denilmemesi durumunda makamın adı ne olursa olsun ‘Başkan’ sıfatını taşıyacak kişinin ülkenin kaderini tek başına tayin edebileceğini söyleyen Özdağ, bu durumda yargının her anlamda elinin kolunun bağlanacağını ve hali hazırda bulunan OHAL şartlarının fiilen olağanlaşacağını vurguladı. 

“Bu Bir Siyasi Parti Meselesi Değildir”

'Bu Bir Siyasi Parti Meselesi Değildir' başlığı taşıyan bildirinin satır başları ise şu şekilde;
“Son yıllarda eleştirdiğimiz ve üzerine gidilmesini istediğimiz, kamu kaynaklarının talan edilmesi, çevre ve tüm yaşam alanlarımızın uluslararası sermaye ve yerli ortaklarına sınırsız sorumsuz teslim edilmesi Türkiye Varlık Fonu ve 80. Madde gibi uygulamalarla yasal zemine kavuşmuş olacaktır.
EMO, özgün ve bilimsel gerçeklerle politika ve kararlar üreten bir meslek örgütü ve aynı zamanda demokratik kurumsal bir yapı olarak bu ülkenin nefes alabilmesi sağlayan en önemli kurumsal yapılardan biridir.

“İçinde Bulunduğumuz Açmazları Kırmak İçin Cesaretle Bilimsel Doğruları Söylemeliyiz”

Bu ülkenin içinde bulunduğu açmazları kırarak, zenginliğe, yaratıcılığa, her alanda inovatif bir toplum düzlemine geçebilmesi EMO gibi kurumsal yapıların cesaretle bilimsel doğruları söylemelerine, bunun yanı sıra halkın ve üye tabanının da kurumsal yapılara sahip çıkmalarına bağlı biraz da.
Çünkü bu Anayasa değişiklik önerisi ile adı ne olursa olsun bize dayatılan, tüm kurumsal yapıların domino taşları gibi yıkılması, özgün yapılarının bozulması ve işlevsizleştirilmeleri ile tek adam rejimine geçiştir.

“Halkımızı Özgürlüklerine Sahip Çıkmaya Çağırıyoruz”

Bu yetkiler sadece bugünkü Cumhurbaşkanı değil, hiçbir dönem ve koşulda hiç kimse tarafından tek başına kullanılmamasıdır. ‘Özgürlüğün bedeli halkın sürekli tetikte olmasıdır’ sözü ile halkımızı özgürlüklerine sahip çıkmaya ve referanduma hayır demeye çağırıyoruz.

Yasir BABA
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2017-02-25 22:20:09

Siyonizm in uşakları sizi