banner388

Kuş Cenneti Dünya Çevre Günü'ne Hazırlanıyor

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinin düzenleneceği Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yerinde inceledi.

Kuş Cenneti Dünya Çevre Günü'ne Hazırlanıyor

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinin düzenleneceği Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yerinde inceledi.

02 Haziran 2016 Perşembe 13:17
Kuş Cenneti Dünya Çevre Günü'ne Hazırlanıyor

Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmekde olan  5 Haziran Dünya Çevre Günü programı dolu dolu yaşanacak. Etkinlik kapsamında yapılan hazırlıkları yerinde inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun’umuzun gözbebeği haline gelen Kuş Cenneti için birçok alanda önemli çalışmalar yaptık. Geçtiğimiz süreçte buraya binlerce ziyaretçi çekmeyi başardık. Bu yüzden 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerini Samsun’da çevre ve turizm adına önemli bir yer haline gelen Kuş Cenneti’nde yapmayı planladık. Dolu dolu bir program gerçekleştireceğiz. Valimiz İbrahim Şahin ile yaptığımız değerlendirmeler kapsamında bu kararı aldık. Deltada güzel bir gün geçirmek isteyen tüm vatandaşlarımızı 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Kızılırmak Deltası’na davet ediyorum”diyerek vatandaşları etkinliğe davet etti.

“BU KAFE SİZİ GEÇMİŞE GÖTÜRECEK”

Kuş Cenneti içerisindeki Ağaç Kafe’de bir süre oturan ve orada yapılan son hazırlıkları da yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, “Tamamen ahşaptan inşa ettiğimiz ve doğayla uyumlu olan bu kafemizde herkes geçmişi yüreğinde hissedecek. İçerisine yerleştirdiğimiz tüm malzemeler buradaki köylülerimizden toplandı. El emeği göz nuru birçok ürünü burada göreceksiniz” dedi.

ETKİNLİK GÜN BOYU SÜRECEK

Gün boyu sürecek olan etkinlik kapsamında çevre ile ilgili kitap seti dağıtımı, manda salınımı, bisiklet dağıtımı, bisiklet turu, çevre ve doğa eğitimleri, atlı turlar, manda sütü dağıtımı ve sertifika töreni etkinlikleri düzenlenecek. Saat 14.00’te ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Samsun Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı yapılacak. Çalıştayın ardından katılımcılar Leylek Gözlem Kulesi’ni de ziyaretde bulunacak.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 16:48
Anahtar Kelimeler:
çevreGünKuş Cenneti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.