banner388

Kosovalı Bakan'dan Erdoğan Tok'a Ziyaret

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u Kosova Cumhuriyeti Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

Kosovalı Bakan'dan Erdoğan Tok'a Ziyaret

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u Kosova Cumhuriyeti Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

05 Aralık 2016 Pazartesi 15:24
Kosovalı Bakan'dan Erdoğan Tok'a Ziyaret

Samsun’da düzenlenen ve İlkadım Belediyesi, Samsun Mübadele Derneği, Başbakanlık TİKA ve Kültür Turizm Bakanlığı paydaşları ile 3- 4 Aralık tarihleri süresince devam eden Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi için Samsun’da bulunan Kosova Cumhuriyeti Kamu Bakanı Mahir Yağcılar, eşi Şenay Yağcılar, Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı Akın Üner, Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Kınay Yanık ve beraberlerindeki heyet İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Önemli bir vazife üstlendiniz
İki gün süresince devam eden 9 oturum ile sonlanan 46’ya yakın ulusal ve uluslararası akademisyen, bakan, belediye başkanları, parti genel başkan yardımcısı, yazar, yönetmen, ilgili vakıf dernek başkan ve yöneticilerin katıldığı kongreye destek ve katkılarından dolayı teşekkür eden Kosova Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar, “Bizi 10. Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi kapsamında İlkadım'da konuk eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a ve ekibine gönülden minnetlerimi iletiyorum. Böylesi büyük bir kongreye belediye başkanının destek vermesi bizler için büyük bir onur ve gurur kaynağıdır. Kosova Türk toplumunu ve devletin temsilci olarak burada bulunmaktayız. Katkımızı sunmaya çalıştık. Kosova Devleti yeni bir devlet ve bu nedenle desteğe ihtiyacı vardı. O desteği Türkiye her daim sağladı. Bunun süreklilik arz etmesi gerekiyor. Sizlerin kongreye verdiğiniz bu destek diğer bürokratlara örnek olacak türden. Bu bağlamda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve ekibine gönülden teşekkür ederim" dedi.

Tok: "Kültürel çalışmalara önem veriyoruz"
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise şunları söyledi: “Akademik çalışmalar kapsamında 10’uncusu organize edilen Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi’nin mübadele, Balkan Türk kültürünün yaşatma çabları, ülkelerarası kültürel ilişki ve paylaşımların sağlanması alanında önemli bir çalışma. Belediye olarak bu tür organizasyonlara önem veriyoruz. Geçmişini unutan ve kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktaramayan milletler varlıklarını sürdüremezler. Bu anlamda kültürümüzün ayakta kalması için çaba sarf ederek sosyal ve kültürel faaliyetlerin üzerinde duruyoruz” dedi.


 

Son Güncelleme: 06.12.2016 16:49
Anahtar Kelimeler:
SamsunKosova
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.