banner388

Kendi Yaptığı Karışıma Kanser İlacı Diyen Kişiye Cevap Gecikmedi

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, “takviye edici gıda” konusuyla ilgili açıklama yaptı.

Kendi Yaptığı Karışıma Kanser İlacı Diyen Kişiye Cevap Gecikmedi

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, “takviye edici gıda” konusuyla ilgili açıklama yaptı.

17 Şubat 2017 Cuma 10:42
Kendi Yaptığı Karışıma Kanser İlacı Diyen Kişiye Cevap Gecikmedi

Samsun Haber- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "15 Şubat tarihinde yazılı ve görsel basında ‘Kanseri kendi yaptığı özel karışımla yendi’ şeklinde ve benzeri başlıklarla haberler yayınlanmaktadır. Haberde bahsedilen ürün için Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden onay alındığından bahsedilmektedir. Bu nedenle Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bazı hususların açıklığa kavuşturulmasına gerek duyulmuştur.

Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının güncel mevzuatına göre yürütmede bulunur ve bu mevzuat çerçevesinde haberde adı geçen ‘D.M. HEALİNG’ markalı ‘Mürrisafi İçeren Şurup Takviye Edici Gıda 200 ml’ adlı ürüne ‘takviye edici gıda’ onayı verilmiştir. Takviye edici gıdalar ilaç değildir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının herhangi bir ürüne ilaç onayı vermesi de mümkün değildir. Bu haberlerde yer yer takviye edici gıda yer yer ilaç ibareleri bulunmakla birlikte haberlerin genel işleniş biçimi bir ilaç anlatımı şeklindedir. Söz konusu durumun tüketicilerin yanılmasına yol açacağı endişesiyle kamuoyuna bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Müdürlüğümüz görev ve yetki mevzuatına göre yasal yollara başvurulacaktır" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet A. 2017-02-21 09:30:08

Bu takviye edici gıdanın, ilaç olduğuna dair reklam nerede yapılmış, bunu ispatı var mı? Ben bulamadım, merak ettim bu haberi yapanlar kanseri iyileştiren ilaç reklamını nerede görmüş?

Avatar
cansu 2019-01-10 13:00:57

bence kanser ilaçları satsın diye piyasaya sürülmesin diye yapıyorlar