banner388
banner390
banner410
banner408

Kayıt Dışı İstihdam Mercek Altında

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın(TSO), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul gören, toplam 236 bin 460 euro bütçeli, “Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda; Diyalog ve İşbirliği Projesi” atılan imzalarla uygulamaya başladı.

banner269

Kayıt Dışı İstihdam Mercek Altında

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın(TSO), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul gören, toplam 236 bin 460 euro bütçeli, “Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda; Diyalog ve İşbirliği Projesi” atılan imzalarla uygulamaya başladı.

31 Mayıs 2016 Salı 14:58
Kayıt Dışı İstihdam Mercek Altında

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanarak “Kayıtlı İstihdamın Teşviki II” programı kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulan ve kabul gören, 236 bin 460 Euro bütçe değerindeki “Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda; Diyalog ve İşbirliği Projesi”, Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda imzalandı. Ankara’da gerçekleştirilen imza törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman Karabük ve Dış İlişkiler Müdür Yardımcısı Oğuz Sandıkçı katıldı.

“KAYIT DIŞI ÜLKE EKONOMİSİNE AĞIR BİR YÜK”

İmza törenin ardından konuşan Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük, toplam bir yıl sürecek olan, “Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda; Diyalog ve İşbirliği Projesi” ile genel olarak ulusal ve yerel kalkınma çerçevesinde, kayıtlı istihdamın artırılması ve kayıt dışı istihdamın azaltılması hedeflendiğini belirtti. Konuşmasında, kayıt dışı istihdam ve üretimin ülke ekonomisine ağır yükler getirdiğini ifade eden Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük, “Bunun için istihdam piyasasının tarafları olan merkezi ve yerel otoriteler, işverenler ve işçiler arasında kayıt içine girme konusunda diyalogun, işbirliğinin ve mutabakatın sağlanması olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Bu mutabakat ve mekanizmanın yerel ölçekte ve özellikle proje ortakları tarafından sahiplenilmesi ve yaşama geçirilmesi planın uygunluğu ve sürdürülebilirliği açısından kritik öneme sahiptir” dedi.

KARABÜK : BUGÜNE KADAR YAPILMAMIŞ OLAN ARAŞTIRMALAR VE ÇALIŞMALAR YAPILACAK

İmzalanan projenin hedeflerinden bahseden Karabük, “Proje kapsamında istihdam araştırmaları ile bugüne kadar kapsamlı çalışma yapılamamış olan TR83 Bölgesi’nin istihdamla ilgili ana sorunları ve çözüm önerileri ortaya konacaktır. Yüzde 90’ı hibeli proje, sektörel ve sektörler arası analizler ile işsiz kesim için bir yol gösterici niteliği taşıyacaktır, istihdam piyasası düzenlemeleri, yeni modeller ve öneriler ortaya konacaktır. Farkındalık artırma faaliyetleri ile proje teklif çağrısında vurgulanan projemizde, TR83 Bölgesi’ndeki kayıt dışı istihdam sorununa dikkat çekilecektir. Eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile genel istihdam piyasası eğitimleri, temel eğitimler, girişimcilik eğitimleri, kurumsallaşma eğitimleri, bilinçlendirme seminerleri verilecektir. Ağ Oluşturma faaliyetleri kapsamında ise çalıştaylar ve istihdam fuarları organize edilecektir” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 31.05.2016 15:00
Anahtar Kelimeler:
üretimIstihdamTsoKalkınma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.