banner388

Kardeşi için kitap yazdı

Çok küçük yaşlarda yazarlık hayatına atılan 17 yaşında ki lise öğrencisi Gülce Demirkaya ilk kitabını olan "Ay Işığında Güneşi Hissettin mi?" isimli kitabını yayınladı.

Kardeşi için kitap yazdı

Çok küçük yaşlarda yazarlık hayatına atılan 17 yaşında ki lise öğrencisi Gülce Demirkaya ilk kitabını olan "Ay Işığında Güneşi Hissettin mi?" isimli kitabını yayınladı.

18 Ekim 2016 Salı 11:41
Kardeşi için kitap yazdı

Çocuk yaşlarda atıldığı yazarlık hayatında basamakları bir bir tırmanan lise son sınıf öğrencisi Gülce Demirkaya, hasta olan kardeşinin tedavisini yaptırabilmek için henüz 17 yaşında "Ay Işığında Güneşi Hissettin mi?" isimli ilk kitabını çıkarmanın gururunu yaşadı.
Çocuk yaşlarda yazmaya başlayan Gülce Demirkaya'nın, daha ilkokuldayken yazmış olduğu kompozisyonları öğretmenleri tarafından dikkat çekmeye başladı. Gülce’de olan yeteneğin farkına varan Drama Öğretmeni Öner Yıldırım, ona bu konuda destek verdi. Yazdıklarını yazarlarla paylaşan Gülce Demirkaya, küçük yaşına rağmen yazarlar tarafından oldukça olumlu yorumlar aldı. Önceleri kitap çıkarmayı düşünmeyen Gülce Demirkaya’nın 2,5 yaşında olan kız kardeşi Ceren Demirkaya örneğine çok az kişide rastlanan "pfapa" sendromuna yakalandı.
Gülce Demirkaya, hasta olan kardeşinin tedavisini yaptırabilmek için derlemelerden oluşan "Ay Işığında Güneşi Hissettin mi?" kitabını yayınladı. Kitabının çıkarılması aşamasında Samsun İlkadım Belediyesi’nden de büyük destek gören ve 25 Ağustos 2016’da 2 bin baskıyla çıkan kitap, okur severler tarafından oldukça olumlu tepkiler aldı. Özel bir okulun dil öğrenimini üstlendiği Demirkaya’nın potansiyeli heyecan yaratıyor. Yakın zamanda isminin herkes tarafından bilineceğini ifade eden Gülce Demirkaya, yaşı ile de Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu'nun (YAYFED) en genç yazarı.

"Bu kitabı kardeşimi tedavi ettirmek için çıkardım"
Yazmaya 8 yaşında başladığını ifade eden Gülce Demirkaya, "Kendimi ifade edebilmemin tek yolu yazmak. Kendimi bu şekilde ifade edebiliyorum. Yazın hayatıma Hikaye, masal yazarak başladım. İlkokul da yer alan derslerimizde kompozisyon yazmamız istenirdi. Tahtaya en güzel yazı yazanlar çıkarılırdı. Ben hep ilk sırada yer alırdım. Büyüdükçe yazılarımda ki derinlik arttı. Yazdım yazdım, hiç durmadan yazdım. Lise öğrenimim devam ederken bir yarışma düzenlendi. İlk başta kendimi yarışma için yeterli bulmadım. Bu konuda arkadaşlarım destek sağladı. Yazdım ama bir şeyleri eksik hissettim. Öner Yıldırım hocama durumu belirttim. Yazdıklarımı görünce inanamadı. Tüm yazılarımı görmek istedi. Yazdıklarımdan dolayı beni tebrik etti. 2,5 ay boyunca Öner hocam bana destek oldu. Zamanı gelince de hocam kitap çıkartmam gerektiğini ifade etti. Kendime bu kadar güvenmiyordum. Fakat kardeşimin hastalığını düşündükçe bu işe daha çok sarıldım. Daha sonra kitabım çıktı. Kardeşim için her şeyi yapmaya hazırım. Kitabın konusunda kardeşim yok. Fakat tüm konunun özünde kardeşim yer alıyor. Bu kitaptan elde edeceğim gelirle kardeşimin tedavi masraflarını karşılamak istiyorum. Kardeşimi tedavi ettirebilirsem benden mutlusu olmayacak" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 18.10.2016 11:48
Anahtar Kelimeler:
KitapYazarLise
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.