banner388

Karadenizbirlik’ten kredi desteği

2017 yılında yağlı tohum ekilişleri doğrultusunda ayçiçeği üreticilerine 12.8 milyon TL kredi desteği sağlandığı bildirildi.

Karadenizbirlik’ten kredi desteği

2017 yılında yağlı tohum ekilişleri doğrultusunda ayçiçeği üreticilerine 12.8 milyon TL kredi desteği sağlandığı bildirildi.

27 Nisan 2017 Perşembe 15:58
Karadenizbirlik’ten kredi desteği

Samsun Haber - Tarlaya tohumun atılmadan üreticilerin desteklendiğini belirten Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, üretici kesime yönelik kredi desteklerinin süreceğini ifade etti.

Üretim öncesinde tarla hazırlığı aşamasında 5.8 milyon TL nakdi kredi dağıtımı yapılırken tohum-zirai ilaç-küspe olmak üzere 7 milyon TL katkı verildiği açıklandı. Toplamda ise üreticilere sağlanan desteğin 12.8 milyon TL tutarında olduğu öğrenildi.

Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, üreticilere tarımsal faaliyetlerin arttığı dönemlerde uygun ödeme koşulları çerçevesinde hasat vadeli tarımsal girdi desteği sağlandığını bildirdi.

Birliğin güçlenmesi 23 bin ortak üreticinin de güçlenmesi anlamına gelmekte olduğu söylendi

Tüm imkanların üretici için gerçekleştirildiğini vurgulayan Erarslan, “Yerli üretimin ve yerli üreticinin buluştuğu kooperatiflerin üst birliği olarak Birliğimiz, tüm imkanlarını yağlı tohum üreticilerinin mağdur olmaması ve üretimin devamı yönünde her zaman seferber etmiştir. Birliğimizin güçlenmesi, 23 bin ortak üreticinin de güçlenmesi, desteklenmesi ve ürününün değerlenmesi demektir. Yağlı tohumlarda yerli üretim artışının sağlanması için, devlet tarafından yapılacak teşvik ve desteklemeler mutlaka arttırılmalıdır. 

Üreticisinden aldığı hammadde ile ürettiği yüzde yüz saf ve helal sertifikalı ender yağlardan olan KARADENİZBİRLİK markalı ayçiçeği yağı ile de, tüketiciye hizmet vermekte ve bu konuda piyasayı regüle ederek, bölge ve ülke ekonomisine de katkı sunmaktadır. Birliğimiz, bundan sonra da bölgemizde üretim artışını sağlayacak şekilde üreticilerimize her türlü ayni ve nakdi katkıyı sağlayarak yerli üretimin desteklenmesine devam edecektir."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.