banner388
banner390
banner410
banner408

Karaaslan'a Gençlerden Yoğun İlgi

Samsun’un Çarşamba ilçesinde referandum çalışmaları kapsamında halkla buluşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, yeni anayasada gençlerin rolüne dikkat çekti.

banner269

Karaaslan'a Gençlerden Yoğun İlgi

Samsun’un Çarşamba ilçesinde referandum çalışmaları kapsamında halkla buluşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, yeni anayasada gençlerin rolüne dikkat çekti.

25 Mart 2017 Cumartesi 17:37
Karaaslan'a Gençlerden Yoğun İlgi

Samsun Haber - Çarşamba’da AK Parti Gençlik Kolları'nca düzenlenen 'Genç Kürsü'ye katılan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, yapılacak olan referandum hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çarşamba Öğretmenevinde gerçekleşen programda Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, gençlik kolları üyeleri ve öğrenciler yer aldı.

Gençler tarafından yoğun ilgi gören Karaaslan, “30 yaş genç bir yaş. Meclisimizde çok genç milletvekillerimiz var ve bize çok büyük katkıları var. Biz 30 yaşı 25'e indirmek istediğimizi söylediğimizde bugün ki aynı tartışmalar yaşandı. Dediler ki '25 yaşındaki çocuğun ne işi var mecliste'. Ama biz indirdik. Meclisteki gençliği temsil eden son derece başarılı milletvekillerimiz oldu. Çok da güzel işler yaptılar. Bugün diyoruz ki 25 yaş da yetmez. 18-25 yaş arasındaki 7 milyondan fazla gencin en azından önündeki bu engelleri kaldırıyoruz. Seçilirler ya da seçilemezler. Ama seçilmelerinin önünde yasal engel olmamalı” dedi.

Gündelik yaşamda 18 yaşına gelen gençlere birçok fırsat verildiğini hatırlatan Karaaslan, “18 yaşına gelen bir gence diyoruz ki sen askere gidebilirsin ve bu vatanı savunabilirsin. Vatan uğruna can verebilirsin, vatan topraklarını sana emanet diyoruz. Gençlere, 18 yaşına geldin, aile kurabilirsin, bir ailenin sorumluluğunu alabilirsin, evlatlar dünyaya getirebilirsin diyoruz. Şirketin başına geçebilirsin diyoruz. 18 yaş hayatın en önemli tercihlerinin yapıldığı çağ. Kısacası çok büyük sorumluluklar almasına fırsat verdiğimiz gençlere diyoruz ki, 'Oraya kadar. Sen kimin seni yöneteceğine karar verebilirsin. Belediye başkanını, muhtarı, başbakanı seçebilirsin ama kusura bakma sen meclisten vekil olarak içeri giremezsin diyoruz. Şimdi bunu değiştiriyoruz” diye konuştu.

“Milletvekiline erken emeklilik yok”

Karaaslan, 18 yaşında milletvekili olacak bir kişinin erken emekli olacağı yönündeki söylemlerin gerçek dışı olduğunu belirterek, “Diyorlar ki ‘18 yaşında bir genç, milletvekili olacakmış, iki sene sonra milletvekilliğinden emekli olup ömrünün sonuna kadar maaş alacakmış. Demek ki bu yasayı birileri için çıkarmak istiyorlar onar birileri için çıkarmak istiyorlar’. Siz bugüne kadar hiç bizim, milletimizin bu kadar adaletsiz, bu kadar toplum tarafından hoşnutsuzlukla karşılaşacak bir işi toplumun karşısına getirdiğimize şahit oldunuz mu? Diyelim bir genç 18 yaşında seçildi ve bir dönem sonra milletvekilliği sona erdi. Emekli olmak için 65 yaşına kadar bekleyecek. 4o’lı yaşlardaki bir vekilin yolu daha yakın. Bu milletimizin zekası ile dalga geçilen bir konu” şeklinde konuştu.
“AK Parti olarak bugüne kadar biz demokrasi ve özgürlükler alanlarını genişlettik” diyen Karaaslan özlerini şöyle tamamladı: “Biz bu konularda da önünü açalım, ondan sonra insanlar özgürce yapmak istediklerini yapsınlar diyoruz. Bu da o anlamda verdiğimiz önemli bir karar. 18 madde içinde toplumun hedef alınan bir tek kesimi varsa o da gençler. Bu bizim gençlere verdiğimiz önemin bir göstergesi. Çünkü gençler söylemdeki gibi bizim sadece geleceğimiz değil. Bizim bugünümüz aynı zamanda.”
Karaaslan konuşmasının ardından gençlerin 18 maddelik anayasa değişikliği konusundaki sorularını cevapladı.

Son Güncelleme: 25.03.2017 20:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.